Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Sokat javult Fehérék sorsa

Több mint két év után vadonatúj házba költözhetett az öt gyermeket nevelő vásárhelyi Fehér család. Régi lakásuk a szomszéd házrész oltásakor vált életveszélyessé.
Fehérék ma már boldog háztulajdonosok. Fotó: Frank Yvette
Fehér Zoltán és családja Király utcai házrésze azt követően vált életveszélyessé, hogy tűz ütött ki a falszomszédjuknál. A lángok oltása azonban váratlan helyzetet teremtett, Fehérék több mint százesztendős épületrésze ugyanis előbb lakhatatlanná, majd életveszélyessé vált. Mindez több mint két éve történt Hódmezővásárhelyen.

Az eset után az önkormányzat az öt gyermeket nevelő családot soron kívül helyezte el az anya- és gyermekszállón, majd Fehérék átmeneti megoldásként szociális bérlakást kaptak. A család ugyanis kezdettől fogva azt tervezte, hogy a régi épület helyére új házat emel.

– Nehéz helyzetben voltunk, mert csak a férjem keres, a gyermekek még iskolába járnak, én pedig háztartásbeli vagyok – vázolta helyzetüket Fehér Zoltánné.

A család hitelt vett fel, s nemrégiben egy vásárhelyi cég önköltségi áron megépítette új házukat. Fehérék a tűzesetben elhunyt szomszédjuk házrészét is megvásárolták, így az egyszobás, 30 négyzetméteres egykori otthonuk helyett 68 négyzetméteres, két és fél szobás házba költözhettek. A ház építését a város 300 ezer forint kamatmentes kölcsönnel támogatta.

– Rengeteg még a tennivaló – hangsúlyozták tegnap a szülők. Elmondták, hogy a gyermekek mindenben segítettek. Ők rakták sorba az udvaron a régi tetőcserepeket és a lebontott épület nyílászáróit.

A családnak az a legnagyobb újdonság, hogy három szobán osztozhatnak.
– Sok munka vár még ránk és nagy adósságot vettünk a nyakunkba, de a sajátunkban lehetünk. Reméljük, hogy ezzel jobbra fordul a sorsunk – mondták Fehérék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis állított jelölteket a PSZV

Két nap alatt nyolc egyéni választókerületben tudta összegyűjteni a szükséges számú… Tovább olvasom