Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Sólyom László ma Vásárhelyre látogat

Mártélyra és Hódmezővásárhelyre látogat ma délután Sólyom László köztársasági elnök (képünkön). Körútjával a tízéves fönnállását ünneplő Körös–Maros Nemzeti Park természeti értékeire hívja fel a figyelmet, de megnézi az Emlékpont Múzeumot is. Felesége, Sólyom Erzsébet pedig ellátogat a Kozmutza Flóra-iskolába.
A Körös–Maros Nemzeti Park megalapításának tizedik évfordulóján Sólyom László köztársasági elnök meglátogatja a természetvédelmi szervezet által védett értékeket. A politikus délután kettőtől a mártélyi Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpontban természetvédő szervezetek képviselőivel, agrár-környezetvédőkkel, tanárokkal tárgyal, majd Lázár János polgármesterrel együtt megnézi az Emlékpont Múzeumot.

Az útra elkíséri felesége, Sólyom Erzsébet, aki délután ellátogat a vásárhelyi Kozmutza Flóra-iskolába, ahol tanulásban akadályozott gyermekeket tanítanak.

Ez a látogatás egy országjáró körút része. A köztársasági elnök tegnap, Szarvason, a Körös–Maros Nemzeti Park ünnepi ülésén azt mondta, a látogatás gesztusa az itt élő embereknek és az emberi értékeknek szól.


Arra szeretné fölhívni a figyelmet, hogy a természeti érték egyre fontosabb közvagyon, amelynek megőrzése az egész nemzet feladata, hiszen nincs jobb- vagy baloldali nemzeti park. A károkozással fenyegető beruházásokkal szemben föl kell lépni, ugyanakkor a nemzeti parkoknak együtt kell működniük a térségben a helyi gazdasági és társadalmi erőkkel. A környezettudatos termelés kitörési pont lehet ezen a vidéken, ez vonzza az ökoturizmust, és általában növeli az idegenforgalmat, amely itt egyébként is nagyrészt a természeti értékekre épül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mellékutcákban állnak meg a kocsik

Nem nehéz üres helyet találni a vásárhelyi strand parkolójában, mióta itt is fizetni kell. Az uszoda… Tovább olvasom