Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Soma rejtegetett ügynöke

Mindszent - Egy igazi kelet-afrikai ügynököt rejteget odahaza a mindszenti Szőke Soma.
Nem a titkosszolgálat munkatársáról van szó, hanem a Men in Black című film egyik alakja után K-ügynöknek elnevezett kaméleonról, amelyet a kisfiú kemény munkával szoktatott az emberi kézhez.

– Tizenharmadik születésnapomra kaptam még januárban a szüleimtől. Megelőlegezett ajándék volt, hiszen csak a jövő hónapban leszek 13 – árulta el Soma. A kisfiúnak akkor tetszett meg az állat, amikor öccsének, Zsombinak vettek egy kígyót, és az állatkereskedésben megpillantotta a különös tarajt viselő kis kaméleonokat.

Soma és K-ügynök, a kaméleon. Kézhez szokott. A szerző felvétele
Soma és K-ügynök, a kaméleon. Kézhez szokott.
A szerző felvétele

A rendkívül félénk állat a legjobban azt szereti, ha senki sincs a közelében. Másodpercek alatt változtatja a színét a zöld és a vörösesbarna árnyalatai között, és érdekessége, hogy hosszú, tapadós nyelvét kiöltve táplálkozik és iszik. Egymástól függetlenül mozgatható szemeivel pedig hátrafelé is lát. Kedvence a csontkukac, de fogtak már neki cserebogarat is.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Holló 2011. június 28. 07:57
  „És a hír igaz fizetős lesz minden szinte, a Mindszenti napokon. Kár nagy kár de ez van.”
 • 23. Falcao 2011. június 26. 08:58
  „Ne felejtsétek nemsokára Mindszenti napok.Az is nagyon kellett ide.Főleg ilyen pénzügyi helyzetben.
  Remélem lesz arról is egy cikk.”
 • 22. Holló 2011. június 25. 20:26
  „Nos az hm-hm szeretem ha narancs színre vált minden és aki nem szereti annak kuss!
  De félre a politikai hangsúlyt kezd az ország az 50-s évek szintjére vissza esni , sajnos építő jellegű kritikát nem tűrik, ha szidjuk őket nem tűrik. Itt is el akarják dönteni ki miről beszéljen nekem ebből elegem van illetve a tehetetlen mulya, fantáziátlan testületünkből is tisztelet a kivételnek. De sajnos a de ott marad.”
 • 21. Pepejeans 2011. június 25. 17:38
  „ziza: úgy látom, aki megírja az igazat az (Pitbull ékesszólását idézve): ostoba ember, aki folyamatosan támad.
  Roppant érdekesnek tartom,hogy pl. a Szegvárról, Mártélyról szóló cikkeknél nem "támadnak folyamatosan ostoba emberek." Talán azért, mert ott aránylag normálisan zajlanak a dolgok, nem szórják szét többek közt a csatornapénzt? Ott nem kell a falut "pofázással megmenteni"? (Szintén a fő kioktatótól egy idézet). Egyébként tényleg semmi politika, nekem is feltűnt! :)
  És igazad van, kár ez az egész vita, fáj az igazság egyeseknek.

  Pitbull: rettentően sajnálom a képviselőket, akik INGYEN dolgoznak.”
 • 20. ziza1 2011. június 25. 13:07
  „pepejeans! Szerintem válaszra sem kellene méltatni azokat, akik így próbálják hozzászólásaikkal felhívni magukra a figyelmet. Valószínű nem a kezdetektől olvasták a hozzászólásokat, mert akkor tiszta lett volna, hogyan jutottunk a hozzászólásokkal idáig. Még jó, hogy a 19. hozzászóló "nem politizál" egy ilyen cikkhez. Képzeld, ha tenné! Ajjajjjjj!!!!”
 • 19. Pitbull9 2011. június 25. 09:58
  „Pepejeans: a válasz - ha már kérdezed - NEM. Rólam nem szól. Én boldog vagyok és nem vagyok tehetetlen. ( Bár már néha szívesen elköltöznék, csak elég keveset kapnék az ingatlanomért.) De mint írtam mindenki ossza be ami rá vonatkozik, és ne azt ami a másikra, akit nem is ismer. Én is ezt teszem.
  Javaslom minden hozzászólónak, hogy "fantasztikus" ötleteit személyesen ossza meg a képviselőtestülettel valamelyik ülésen, majd induljon képviselőnek, hogy ő is INGYEN, szidásért, mocskolódásért dolgozhasson a városért és tegye ki ő is a családját ostoba emberek folyamatos támadásának. Utána majd együtt szidjuk ezen a fórumon? Jó móka lenne nem?
  Szóval nem kell a várost megmenteni, mert az nem fog menni. A világ, az ország helyzete mutatja az utat. NEM LESZ JOBB, CSAK EGYRE ROSSZABB. Minden kínából és az EU-ból jön. Ezért nincs munka, nincs IPA, nincs pénze sem az államnak, sem a városnak, és ezen nem tudtok változtatni. Aki mást mond, igér, az vagy még nem elég okos vagy tudatosan hazudik, hogy befolyásolhasson benneteket. Egy út van, mindenki foglalkozzon a maga dolgával, csinálja azt amit tud a legmagasabb szinten és ne a várost akarja pofázással megmenteni. Ne nézzen televíziót, olvasson sok szépirodalmat és szakkönyveket. Legyen mindenki profi a szakmájában és akkor könyebben meg tud élni és talán odaköltözhet ahová akar innen, vagy itt maradhat és jól megélhet, ha az tetszik. Most is vannak ilyen emberek a városunkban. Nem köpködni kell őket, hanem tanulni kell tőlük.”
 • 18. kovácstibor 2011. június 24. 16:19
  „Tisztelettel kérdezném bessy hozzászólót: véleményed szerint mik azok a teendők, amivel egy átlagos mindszenti ember meg tudja oldani a város problémáit? Mit tegyünk,hogy fejlődjön a város? Mert többször látom itt a DM-en,hogy néhányan azt savallják, miért ide írkálnak az emberek, miért nem tesznek a városért? Nos mit tegyünk? De ne a kerítésfestést és a vendégházat hozd fel példának, hanem nagyléptékű dolgokat, olyanokat, amiket te és a hozzád hasonló támadók "elvárnak".
  Többször is olvastam már cikkeknél Holló és Falcao megnyilvánulásait, amelyek nagyon jó ötleteket tartalmaztak arra vonatkozóan,hogy pl.hogyan lehetne spórolni. Nos ezekre semmi reakció nem volt azok részéről, akik épp hogy el nem küldik a p...ba a hozzászólókat, akik leírják az igazat. Vagy talán ez a probléma forrása? Hogy a hozzászólóknak igaza van??????
  Tisztelettel várom a választ.
  Köszönettel : KOvács Tibor”
 • 17. Pepejeans 2011. június 24. 07:44
  „Pitbull: köszi a remek idézeteket, az első akár rólad is szólhat nem?”
 • 16. Pepejeans 2011. június 24. 07:42
  „"Ha ismersz, tudod mi mindent tettem, és felemelt fejjel járkálhatok Mindszenten" - nem ismerlek. És igazság szerint nem is szeretnélek megismerni. Tőlem járkálhatsz bármilyen fejjel. És foglalkozzál a saját seggeddel továbbra is, és először győződjél meg többek közt arról,hogy ki mit csinál itt Mindszenten, aztán dobálózzál a segges témáddal. Bár mi biztos nem vagyunk az önkéntesség mintaképei , mint te. Nekünk csak véleményünk van, ami ha nem tetszik, nem kell idejönni.”
 • 15. Pitbull9 2011. június 23. 17:42
  „Idézetek egy spirituális tanítótól: (Mindenki ossza be a mi rá vonatkozik :-)

  "A kritikád sohasem a másikról szól. Hanem rólad. Ilyenkor nem kritizálsz, csak kiéled a saját tehetetlenségedet és boldogtalanságodat."

  ,,..ez nem más, mint tükre annak, hogy hol vannak a problémáid önmagaddal, és azon keresztül az egész világgal."

  ,,Azok a személyiségjegyek, amelyeket hibának látsz másokban, mind megvannak benned is, csak letagadod a létezésüket. Mielőtt ezt is letagadnád, ne felejtsd el: az anyagi világ az önkifejezésed eszköztára, tehát a környezeted voltaképp tükör a számodra."

  ,,..az életeid során azokat az érzelmeket vonzod magadhoz, amelyekre a figyelmedet összpontosítod, vagyis téged is gyűlölni fognak." (A.J.Christian)”
 • 14. bessy 2011. június 23. 15:24
  „Köszi a kioktatást, megszívlelem, ami rám vonatkozik, de kérem tegye ezt más is. Pusztán egy gyerekről szólt a cikk, aki nevelgeti a kis állatkáját és nem itt kell megvitatni Mindszent politikáját. Ha ismersz, tudod mi mindent tettem, és felemelt fejjel járkálhatok Mindszenten, ha nem nekem úgy is jó és ez nem is rólam, vagy rólad szól. A politikai hadszintere is meg van és az értelmes, vagy értelmetlen cikkeknek is, de erről nem a cikkben szereplő tehet. Mellesleg, ha bárhogy haragszotok érte, ez a gyerek már tényleg tett Mindszentért. Ésnehogy félreértsetek, se rokonom, se senkim!!!!
  Ja és hogy honnan tudom? Hát általában pár hét alatt mindenkiről kiderül ki írogat álnév alatt.”
 • 13. Pepejeans 2011. június 22. 18:12
  „bessy szerintem neked se ártana csöppet magadba szállnod! Honnan vagy olyan biztos benne,hogy a hozzászólók nem tettek semmit Mindszentért????? Honnan tudod,hogy nem végeztek pl. önkéntes munkát a Vendégháznál? Te hol emelted fel a segged és tettél valamit? Megszólod a másikat, közben te sem vagy különb. Szerinted ha nincs lóvé, miből fejlődjön Mindszent? Talán adjunk még pénzt? Adjanak a civilek? Vagy mi? Lehet,hogy te azt tapasztaltad,hogy nincs összefogás, én pont az ellenkezőjét. Úgyhogy ne pattogjál itt, hanem tegyél valamit a kioktatáson kívül.
  És ha nem tetszik a vélemény, nem kell idejönni.

  Falcao: aki nem tapsol ,hogy milyen szuperül mennek itt a dolgok, az sose lesz jó polgártárs, ezt már megtapasztalhattad. Aki megírja az igazat, azt rögtön le kell hurrogni.”
 • 12. Falcao 2011. június 22. 17:09
  „Adtunk már ötleteket mélyen tisztelt képviselőinknek, hogy spóroljanak.De nyilván azok nem jók.
  Fizetjük az adókat meg ezt a vuzi víziközműves pénzt is és ráadásul annak sem látni a végét.Lesz-e belőle valami.
  Mit tegyünk még, hogy jó polgártársaid lehessünk?
  A gyerkőcöt nem szidta senki nevelgesse a kis állatkáját csak valóban nem ez lenne az elsődleges dolog Mindszentről.
  Persze legyen ilyen cikk is csak a nagy dolgok elsikkadnak mert nem írnak róluk egyáltalán vagy késve.
  Ennyit szerettem volna közölni.”
 • 11. bessy 2011. június 22. 08:33
  „Na látjátok, ez tényleg borzasztó! Pitbull írt egy teljesen ellenkezőt, mint előtte bárki, és rögtön betámadta az előző kettő. Nekem nem tisztem megvédeni senkit, nem is fogom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  De ez biztos, Ti sem tesztek semmit, hogy Mindszenten jpbb legyen, ez a gyerek lelgalább már tett. Más: miért nem lehet egy újságban olyan cikket megjelentetni, ami ártalmatlan?????????????????? Ja mert ahhoz nem lehet fröcsögni, és ráadásul, ehhez is csak hülyeségeket írkáltok. Emelje fel mindenki a seggét egyformán, és talán lesz Mindszentből valami. Tény, ami tény, nincs pén z, és nem kap Mindszent ezt régóta tudtuk, meg meg is valósult. Ezen kívűl semmi más nem valósul meg, mert nincs összefogás, sosincs, egymás segítése, ezt pl. a saját bőrömön tapasztaltam. Bocs, hogy hosszúra sikeredtem, illetve nem is bocs, csak szálljon már egy kicsit Mindenki magába miért tart ott Mindszent, ahol tart? És miért fejlődnek a környező települések? Messzebb már ne menjünk!!!!!!!!!!!!!!”
 • 10. Holló 2011. június 22. 07:57
  „Hm vaúúúúúúúúúúúúúúúúú.”
 • 9. Falcao 2011. június 22. 06:36
  „Na a kutya megmondta a tutit.Mindenki szégyellje magát!”
 • 8. Pitbull9 2011. június 22. 00:52
  „Régóta figyelem ..... akik .... bármilyen mindszenti témájú cikkhez csak fröcsögni, gyűlölködni és partvonalon kívülről beugatni tudtak. Eddig is mélységesen elitéltem ezt a stílust, de ezek a mai hozzászólások minden eddigit alulmúlnak. Nem értem, hogy lehet egy ilyen szines, ártatlan cikkhez ilyeneket írni. Ennek a 12 éves srácnak mi köze van a mindszenti okmányirodához, építési osztályhoz meg a gyámhivatalhoz? Ez a srác csak megmutatta a kedvencét egy újságírónak, aki tudomást szerzett róla és megkérte rá. Talán tanulhatnátok tőle állatszeretetet. De hát, hogy is beszélhetnék állatszeretetről olyanoknak, akik embertársaikban sem a jót keresik, hanem csak gyűlölködnek. Mellesleg a srác a Kurucsai testvérekkel együtt már többet tett Mindszent (jó) hirnevéért, mint ti együttvéve, hiszen Világbajnoki Ezüstérmes sportoló, 1 fillér önkormányzati támogatás nélkül. Az apjánál pedig kevés egyenesebb embert ismerek. Szóval szégyelljétek magatokat és inkább szedjetek antidepresszánsokat, mint hogy itt badarságokat írogattok!! <moderálva..>”
 • 7. Holló 2011. június 21. 14:06
  „Na igen leereszkedik a fogadott és bérelt taps gépektől hemzsegő pór nép közé.
  De ha fel is tennénk neki a kérdést illetve neki szegeznénk a kérdések hadát, nem más mint kikerülő válaszok és mellébeszélések zengzetes mézes mázos tömegével találkoznánk. sajnos vannak akinek a mézes mázos zengzetes szavak igaznak és csábítónak tűnnek.
  Karcsikáék mit ígértek? Sajnos amit ígértek az mind Jancsika szavai voltak a sok-sok munka hely ha 10 év alatt 1 millió munkahely teremtés a cél akkor ez ugye 1 évre vetítve 100,000 munka hely nos a szám stimmel csak minuszban mióta ők irányítanak és mondják nekünk velük csak jobb lesz. Tehát várat a jó lét magára.”
 • 6. ziza1 2011. június 21. 13:34
  „Igen tudom mire megy ki a játék, csak a jelenlegi testület "önálló" nagy gondolatait próbáltam ecsetelni, ha véletlen valaki, aki ugyan rájuk szavazott - de őt most már meg sem ismerik - nem tudná hova jutottunk. Ezek a kedves választók most hol vannak? Miért nem állnak ki és igen is számon kérnék a testületet: NEM EZT
  ÍGÉRTÉTEK! Lesz rá lehetőség, hiszen szerdán félhétkor a műv. házban az országgyűlési képviselőnk ereszkedik le hozzánk.
  Vagy egyedül vagyok, aki azt gondolta, "hátha csak minden ötödik szavuk igaz, akkor is előrehaladunk". Hát most látszik! De igen! Tiszteletben tartom én is a választói akaratot.”
 • 5. Holló 2011. június 21. 11:59
  „Ziza1

  Nem tűnt még fel mire megy a játék? Vásárhely járás és ez mit is hoz magával azt amit itt felsoroltál. A jelen testület önállóan nem tud gondolkodni csak a L.J. utasításait gondolatait hajtja végre.
  De meghajlok a nép akarata előtt sokan őket választották és ezt ami történik.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irány a csatorna!

Hódmezővásárhely - Több mint kétszáz közmunkást alkalmaz az idén napi 8 órában a vásárhelyi… Tovább olvasom