Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Sorompókkal a potyázók ellen Vásárhelyen

Két sorompót is felszerelnek a vásárhelyi belvárosban: ezek fogják megakadályozni azt, hogy olyanok is bejussanak két utcába, akik nem ott laknak, de mégis ott akarnak parkolni, ingyen. A Lehel utcait az ott élők kérték, az Andrássy utcai pedig a fizetőparkoló rendszer egyik eszköze lesz.
Tegnap reggel megkezdték a vásárhelyi belváros legközkedveltebb potyázós parkolójának bejáratánál a leendő elektromos sorompó felszerelését. Az Andrássy utcai szervizútra boldog-boldogtalan behajt parkolni, annak ellenére, hogy behajtani tilos tábla, illetve évek óta a városházán kiadott parkolójegy védené a területet. Ide eredetileg csak az ott lakók, és az Andrássy utca páros oldalán lévő üzleteket feltöltő autók hajthatnának be. Ehelyett, gyakorlatilag mindenki oda áll be, kockáztatva, hogy megbüntetik.

A sorompó építésének tervéről az érintett lakóépületekben élők már tudnak, ugyanis az idei parkolási engedélyekhez küldött levélben a városháza már leírta, hogy az új kártyák csak ideiglenesek: hamarosan új parkolási rendszert léptetnek életbe ezen az udvari részen is.

A gyakorlatilag zsákutcaként funkcionáló Lehel utcán élők régi igénye, hogy idegen autók ne hajthassanak be a panelházak és az Andrássy utcai épületek meglehetősen szűk közébe. A forgalom – melyet fekvőrendőrökkel és sebességkorlátozó táblákkal már évek óta próbálnak kordában tartani – meglehetős zajjal és porral jár. Ennek ellenére igen sok idegen hajt ide be, köszönhetően talán az utca végén működő hamburgerbárnak, illetve a nyaranta működő fagylaltozónak.

Almási István alpolgármester, a választókörzet települési képviselője már korábban megígérte fogadóóráin egy sorompó felszerelését, a cél az idegen autók távol tartása. Mint azt Ékes Józseftől, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportvezetőjétől megtudtuk, mindkét helyszínen jövő héttől működik az új sorompó.

Az Andrássy utcai mágneskártyával, a Lehel utcai pedig távirányítóval nyílik majd. A szükséges eszközöket az ott élők és az ott működő üzletek tulajdonosai hamarosan megkapják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegediek szeretik a vásárhelyi éttermeket

Közkedveltek a szegediek körében a hódmezővásárhelyi éttermek, ahol kedvezőbb árakkal és nagyobb… Tovább olvasom