Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Soron kívül a kishomokiak a vásárhelyi okmányirodán

Hódmezővásárhely - Az utcanévváltozás miatt a kishomokiaknak ki kell cserélniük lakcímkártyájukat és forgalmi engedélyüket. Az eddigi tanyaszámuk helyett már házszámuk van az ott lakóknak, a dűlőkből pedig utcák lettek. A vásárhelyi okmányirodán szerdánként szünnap van, de kétszer is ekkor fogadják a kishomokiakat.
A vásárhelyi közgyűlés döntése szerint a kishomoki dűlők utcanevet, a zártkertek és a tanyaszámmal ellátott ingatlanok pedig házszámot kaptak – jelentette be tegnap délelőtti sajtótájékoztatóján Kőrösi Zoltán, az okmányiroda csoportvezetője. Az utcanévváltozás miatt a kishomokiaknak ki kell cseréltetniük a lakcímkártyájukat, valamint a forgalmi engedélyüket. A csere összesen 606 főt érint. Az okmánycsere ingyenes, csak akkor kell 600 forintos illetéket fizetni, ha például a régi igazolványt a tulajdonos elvesztette. A lakcímkártya cseréjéhez az okmányirodába el kell hozni a személyi igazolványt, valamint az ingatlan használatba vételi engedélyét. Az új forgalmit pedig azután kapja meg az ügyfél, miután elkészült az új lakcímkártyája.

Az irodán megpróbálják csökkenteni a sorban állás idejét. Ezért a kishomokiak nem csak ügyfélfogadási időben intézhetik a cserét. Az okmányiroda szerdánként szünnapot tart, de november 28-án, illetve december 5-én reggel nyolctól délután négy óráig is várják itt a kishomokiakat.

Az is könnyítés, hogy egy családból nem kell mindenkinek személyesen jelen lennie a cseréknél. Elég, ha egy felnőtt elhozza valamennyiük papírját, illetve a távolmaradóktól a meghatalmazást.

Olvasóink írták

  • 1. Bombero 2007. november 16. 19:16
    „A cikkben szerepeltektől függetlenül azért egy levélben is értesíthetnék az érintetteket, hogy mire is változott eddigi tanyaszámuk (ha volt) és mikortól kell kötelezően kihelyezniük új házszámukat.
    Nem mindenki van ám bejelentkezve Kishomokra, de attól még szeretné tudni, hogy mi is telkének új címe. Valamint nem ártana az utcanév táblákat is kihelyezni. Eddig is igen hiányos volt a környéken.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvezményes kishomoki csatornaprogram

Hódmezővásárhely - Jelentős kedvezményeket kapnak azok a vásárhelyi Új-Kishomokon élők, akik még… Tovább olvasom