Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Sorra buktak le az ittas vezetők Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Három ittas sofőrt, egy vezetői engedéllyel nem rendelkező autóst és egy rendszámát lecserélő férfit fogtak el kedden a vásárhelyi rendőrség járőrei.
Mindhárom ittas járművezető ellen büntetőeljárás indult, mivel valamennyien a bűncselekményi értékhatár felett fogyasztottak szeszes italt a vezetés megkezdése előtt. Egy 34 éves férfit Jawa segédmotor-kerékpárjával a Liszt Ferenc utcán, egy Simpson 20 éves férfi sofőrjét a Jókai utcán, míg egy Peugeot Boxer 26 éves vezetőjét a Pálffy utcán állították meg az egyenruhások. A segédmotor-kerékpárosok nem tartották maguknál a vezetői engedélyüket, a kisteherautó sofőrje viszont nem is rendelkezett azzal, mivel egy korábbi ittas járművezetés miatt azt elvették. Eltiltása ugyan már lejárt, de még nem tett eleget az újravizsgázási kötelezettségének. Emiatt szabálysértési eljárást is kezdeményeztek velük szemben a járőrök.

Ugyancsak eljárás indult az ellen a 25 éves nő ellen, aki úgy vezette Opelját a Szent László utcán, hogy soha nem is szerezte meg a jogosítványt. Egy 37 éves helybeli férfi ellen pedig büntetőfeljelentést tettek a rendőrök, mivel a Fordjának rendszámtábláját egy másik rendszámra cserélte, ugyanis az eredeti jelzés alapján egyértelműen látszik, hogy az autó műszaki érvényességi engedélye lejárt. Ellene egyedi azonosító jel meghamisítása bűntette miatt indult eljárás - tudta meg a delmagyar.hu.

Olvasóink írták

 • 11. Norman_Bates 2009. december 28. 16:21
  „10. hozzászólás singsing 2009.12.26. 18:36
  HAHA-Lol
  Ez egy egri sün! Valami diáknapi filmhez forgattak, szóval megrendezett volt, bár a virágláda felborítás nem volt belekalkulálva :)
  Amúgy nagyon síkagyú, képes volt a saját rokonát megbüntetni, nagyon csíphetik a környékbeliek, állítólag nem mer leszerelni, mert akkor elrendeznék a valagát.
  Misi legjobb sztorija az volt amikor stoppolt, felvették, miután kirakták a háza előtt (!) képes volt a barom állatja megbüntetni az autóst mert 5-en, vele együtt már 6-an ültek a kocsiba LOL”
 • 10. singsing 2009. december 26. 18:46
  „http://www.youtube.com/watch?v=fT6Yz431vP0&feature=related”
 • 9. singsing 2009. december 26. 18:36
  „ENNYIT TUDTOK SÜNÖK: http://www.youtube.com/watch?v=P2GuVBlGlV4&feature=related”
 • 8. Conquer 2009. december 26. 18:08
  „6. hozzászólás kibic 2009.12.26. 09:40

  A bűncselekményi vagy szabálysértési értékhatárnál az érték kifejezés alatt pénzben kifejezhető értéket értünk. Az ittas vezetésnél, mivel az immateriális bűncselekmény (tehát eredménye nincs) nincs értékhatár, mivel az fogalmilag kizárt. Hiszen az ittas vezetést meg lehet valósítani úgy is, hogy semmiféle anyagi kárt nem okozunk, maga a bűncselekmény tárgya az ittas állapotban történő gépjárművezetés és ehhez nem szükséges semmiféle pénzben kifejezhető értékhatár. Helyesen: A bűncselekményi szintet elérő mértékben fogyasztottak alkoholt.

  Úgyhogy talán nem kéne büntetőjogból kioktatni...”
 • 7. xanadu 2009. december 26. 11:30
  „Kiegészítés kibic hozzászólásához: 0.8 ezrelék véralkohol szint alatt szabálysértés, e fölött közúti bűncselekmény”
 • 6. xanadu 2009. december 26. 11:24
  „SIMPSON a rajzfilm-család, SIMSON pedig motor, segédmotor (külön érdekesség, hogy a 250 ccm-es lánc helyett kardánmeghajtással is készült)”
 • 5. kibic 2009. december 26. 09:40
  „Conquer !
  Csak hozzászólni tudsz vagy olvasni is ? Szabálysértési értékkhatár vagy bűncselekményi érték határ.
  Nem ugyanaz.”
 • 4. zsuzsa_asszony 2009. december 25. 19:46
  „AZ A BAJ .HOGY NEM VESZIK EL A JOGSIJUKAT ÉS JOBBAN KELLENE BÜNTETNI ŐKET !!!!!MAJD AZTÁN GONDOLKODHATNA ,HOGY ISZIK VAGY VEZET!!!!”
 • 3. Conquer 2009. december 25. 15:24
  „"Mindhárom ittas járművezető ellen büntetőeljárás indult, mivel valamennyien a bűncselekményi értékhatár felett fogyasztottak szeszes italt a vezetés megkezdése előtt"

  Tessék mondani, mennyi a bűncselekményi értékhatár ittas vezetésnél? Ha csak egy ötszázasért iszok, akkor vezethetek? Vagy úgy van itt is, mint a lopásnál, hogy 20.000-ig csak szabálysértés?

  Ekkora baromságot leírni, hogy ittas vezetésnél értékhatár. Egyébként pedig mivel zéró tolerancia van, elég annyit leírni, hogy szeszes italt fogyasztottak, mivel ha nem fogyasztasz szeszesitalt, akkor nem tudod elkövetni az ittas vezetés bűntettét....

  Dillettáns DM és rendőrök.”
 • 2. Filctoll 2009. december 25. 05:55
  „jaja”
 • 1. Norman_Bates 2009. december 23. 16:12
  „Nagyon helyes, ittasvezető jogsiját bezúzni, visszaesőt lecsukni!
  Amúgy ez a rendszámtábla átrakosgatás nem új keletű dolog, meglepődnének a rendőrök, ha igazoltatáskor az alvázszámot is megvizslantanák néha (eddig nekem pl. sose nézték)
  Egy ismerősöm 3 ugyanolyan verdát hajt, és mindig arra teszi föl az érvényes műszakival bíró rendszámot amelyik épp működik :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhely lett az év települése

Vásárhely nyerte meg idén Az év települése játékot a Magyar Televízió Főtér című műsorának szavazásán. Tovább olvasom