Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Sorstársain segítene az asszony

Megjárta a poklok poklát a mindszenti Jenei Jánosné, miután évekkel ezelőtt kiderült: pajzsmirigy-megbetegedésben szenved. Számos gyógyszert szedett, ám végül a műtétet nem kerülhette el. Az életmentő beavatkozás viszont – az asszony szerint – nem úgy sikerült, ahogy azt az orvosok tervezték. Tíz napig kómában volt. Most már jobban érzi magát, s szeretné összefogni sorstársait egy egyesületben.
Jenei Jánosné akaraterejének köszönhetően állt talpra súlyos betegségéből. Szeretné összefogni sorstársait. Fotó: Tésik Attila
Néhány hét alatt tizenhat kilót fogyott, szemei egyre jobban kidülledtek, s nagyon rosszul érezte magát. Ezekkel a tünetekkel kezdődött évekkel ezelőtt a mindszenti Jenei Jánosné kálváriája. A most 58 éves asszony orvostól orvosig rohant, míg a sorozatos vizsgálatokat követően a doktorok felállították a diagnózist: pajzsmirigy-túlműködés. Jeneiné jobb híján szakirodalmakat böngészet, hogy tisztában legyen betegségével. Évekig több mint húsz gyógyszert szedett, de ez sem segített rajta. Nem maradt más hátra, vál lalnia kellett a műtétet.

Az életmentő beavatkozás viszont az asszony szerint nem úgy sikerült, mint ahogy azt az orvosok eltervezték. Tíz napig élet és halál között, kómában volt. Többször újra kellett éleszteni. Jó néhány hónapig nyomta a kórházban az ágyat. Lebénult a fél arca, beszélni nem tudott, s mint később kiderült, a műtét következtében agysorvadást szenvedett. Ám hiába próbált betegjogaival élni, akkoriban még nem foglalkoztak ezzel. Pedig már az is gyanús volt, hogy csupán két évvel a műtét után kapta meg a zárójelentését – mesélte Jeneiné.

Az asszony most már valamivel jobban van, ám mind a mai napig rendszeresen jár orvosi ellenőrzésre. Sikerült talpra állnia, ám betegsége miatt időközben a házassága is tönkrement. Az akaratereje azonban átlendítette a megpróbáltatásokon, viszont szeretné másoknak is átadni a tapasztalatait. Egyesületet szeretne létrehozni a pajzsmirigybetegségben szenvedőknek, hogy segíthessenek egymáson, megvitathassák gondjaikat, bajaikat, s ha szükséges, kiálljanak az érdekeikért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem szélesítik tovább jövőre a 47-es főutat

Várhatóan 2006-ban sem jut pénz a 47-es főút négysávosítására – tudtuk meg tegnap a Gazdasági… Tovább olvasom