Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Sorstársait segíti a székkutasi Bere László

Székkutas - Az elmúlt 5 évben több mint félszáz székkutasi fürdőszobájának átalakításához szerzett támogatást – mesélte büszkén Bere László, aki 17 évig vezette a helyi mozgáskorlátozottak egyesületét.
A 67 éves férfi szinte a fél életét a mozgáskorlátozottak segítésére áldozta. 30 évvel ezelőtt csatlakozott a vásárhelyi egyesülethez, ahol vezetőségi tag volt.

Sorstársait segíti a székkutasi Bere László. Fotó: DM/DV
Sorstársait segíti a székkutasi Bere László.
Fotó: DM/DV

– Én is mozgáskorlátozott vagyok. Hatszor műtötték a térdemet, azért nem látszik, mert jó orvosaim vannak – jegyezte meg mosolyogva László, aki a közelmúltban leköszönt az elnöki tisztségről. Ennek ellenére előfordul, hogy kérik a segítségét. – Sok jó szót kaptam az elmúlt évtizedekben, persze előfordultak nézeteltérések is. Több száz kérelmet töltöttem ki. Nemcsak fürdőszobákat sikerült átalakíttatni, a gépkocsi vásárlásra is próbáltam kijárni a 300 ezer forintos támogatást. Akadt olyan év, amikor 7 autót is be tudtak így szerezni – magyarázta Bere László, akinek egyébként Székkutas határában gyümölcsöse van. Bár – mint megjegyezte – már ne hezen tudja művelni, így azon gondolkodik, hogy eladja.

A volt egyesületi elnök azt mondta, nagy öröm és megtiszteltetés számára, hogy munkája elismeréseként a Mozgáskorlátozottak Egyesülete Országos Szövetségétől megkapta az Ember az emberért kitüntetés ezüst fokozatát.

Olvasóink írták

 • 4. emese03 2011. október 15. 12:29
  „paprika56 -Én is olvastam a kezdő soraidat(úgy mint Lacám) -sajnálom , hogy csak ennyire tellett ...amennyiben vádjaid vannak azokat az illetékesekkel közöld mi nem vagyunk rá kíváncsiak , mert ezek csak pletyka szintjén hangzottak el , úgyhogy ...%%%%%%%%%%%”
 • 3. docipolgarmester 2011. október 15. 12:16
  „Azok közé a szerencsés emberek közé tartozom, akik 16 évig együtt dolgozhattam Lacival. Rendkívül segítőkészé embernek ismertem meg. Mindig szem előtt tartotta a mozgásfogyatékossággal élő emberek segítését. A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének vezetősége nevében mondhatom, sajnáljuk, hogy már nem dolgozik velünk. Őszintén, jó szívvel gondolok rá. A lehető legjobbakat kívánom neki.”
 • 2. papika56 2011. október 15. 10:41
  „Igen tudom Lacika.
  Mivel közelről ismerem a papát. így azért írtam : nem kell fényezni az öreget. a Kutasiak tudnának még mesélni pár dolgot .”
 • 1. mocika79 2011. október 14. 21:22
  „Kedves papika56!
  Szerintem ilyenkor nem a rosszat, hanem a jót kell kommentálni.
  Mellesleg nemcsak lányai, egy fia is van.De gondolom, ezt is tudod.
  Üdvözlettel: a fia és családja.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laktanyanap gregusos diákoknak

Hódmezővásárhely - A Gregus-tagintézményben idén indult Katonasuli program keretében tartottak… Tovább olvasom