Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Speciális hintaparkot avattak a Csodaházban

Hódmezővásárhely - Speciális játszóteret, hintaparkot avattak szerda délután a vásárhelyi Csodaház Foglalkoztató Központ és Fejlesztő Iskola udvarán.
Az intézmény szülői kezdeményezésre alakult 2006-ban, és a súlyosan, halmozottan sérült gyermekek nappali ellátását biztosítja, segítve azokat a családokat, amelyekben a gyermekek különleges törődést igényelnek. Jelenleg 17 gyermekkel foglalkoznak. Tavaly, az 5 éves jubileum alkalmából szakmai konferenciát, valamint jótékonysági koncertet szerveztek. Ennek bevételéből, illetve a vásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület támogatásával valósult meg a mintegy 3 millió 400 ezer forintos speciális játszótér. Ugyanakkor az egyesület felajánlotta, örökbe fogadja az úgynevezett fészekhintát, és megtéríti az árát.

Ezentúl naponta hintázhatnak a gyerekek az új játszótéren. Fotó: DM/DV
Ezentúl naponta hintázhatnak a gyerekek az új játszótéren.
Fotó: DM/DV

– 2006-ban egy álom vált valóra azzal, hogy sikerült az intézményt beindítani, ezáltal pedig segíteni a súlyosan, halmozottan sérült gyermekek családjainak – mondta a szerdai avatási ünnepségen Kószó Péter alpolgármester.

Mielőtt a gyerekek birtokba vették az új játszóteret, áldást mondott Bán Csabareformátus lelkész, Németh László katolikus plébános pedig felszentelte a hintaparkot. A ceremónián a Gördülő Tánccsoport műsorát is láthatták a vendégek.

Olvasóink írták

  • 1. mézkúp 2012. október 08. 07:18
    „Ez az igazi hír ! Örülök, hogy végre ezek a gyerekek is örülhetnek valaminek :) !!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs veszélyben a fűtés Vásárhelyen

Már egy éve nem áll szerződésben az E-Star Alternatív Nyrt.-vel a vásárhelyi önkormányzat. Tovább olvasom