Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Spórolnak a LED-es lámpákkal

Hódmezővásárhely - 30–40 százalékos költségcsökkentést eredményez a közvilágítás korszerűsítése, a hagyományos lámpatestek LED-esre cserélése Vásárhelyen – hangzott el tegnap a városházán tartott sajtótájékoztatón.
Lázár János polgármester elmondta: a mintegy 750 millió forintos, 370 milliós pályázati támogatással megvalósuló beruházás saját költségéből 300 milliót már ki is fizetett a város. Az Európában egyedülálló projektben 6793 lámpát korszerűsítettek. Mindez nemcsak költségcsökkentéssel jár, hanem azzal is, hogy a világítás erőssége átlagban 35 százalékkal nő. A szén-dioxid-kibocsátás is jóval kevesebb – mondta Lázár, hozzátéve: Vásárhely már nem az EDF Démász Zrt.-től, hanem a Magyar Villamos Művektől vásárolja az áramot.

Olvasóink írták

 • 3. daffy 2012. január 03. 22:30
  „Most még igen meg 5 évig garanciális,de aztán,vagy hamarabb csúnya pereknek nézünk elébe.A Mercédes gyár miért nem LED-es térvilágítást épített ki,miért ragaszkodott a "hagyományos" Nátrium lámpás módszerhez pedig ott repkedtek az újítások,na meg a milliárdok,apám milliárdok,mint Csoki bácsi mondta,ott bizony telt volna nem 60000ft-os lámpára....Valamint a 6840db lámpába LED meghajtóként,miért 100db magyar elektronikával ellátott lámpát szereltek fel,a maradék viszont már Pakisztáni elektronikával készült,ami már érezteti a hatását.Győrött egy gyorsforgalmi út közvilágítási lámpáit nátriumról fémhalogén izzóval üzemelő lámpatestre cserélték ki.Itt is ki lehet fehéríteni nem a gazdaságot és az utakat,de ésszerűbb módon.Csak eggyes műszaki területeken olyan ésszel megáldott "szakemberek" fűrkészik az íróasztal mögött az eseményeket,akiknek halvány fogalmuk sincs az adott technika paramétereiről.Ennél a project-nél attól tartok drágább lesz a leves,mint a hús.”
 • 2. énkérekelnézést 2011. december 30. 17:42
  „világítás erőssége átlagban 35 százalékkal nő,végre világosabban látok már és az egész város felvilágosult.”
 • 1. VásárhelyiÁgi 2011. december 30. 17:23
  „Annyira spórolnak, hogy hozzánk nem is jutott!!!
  Hosszú évek óta rendszeresen kérvényeztük a közvilágítást, augusztusban végre valahára beállították a villanyoszlopokat, akkor azt mondták, két hónapon belül rajta lesz a lámpa is. Ennek ellenére holnap megint tök sötétben indulok munkába és érkezem haza. Igaz, már megszoktam, de amikor az ebadó befizetésének a határideje lejár, rengeteg kivert kutya lesz a nádasban, gyalog is tartok tőlük, de kerékpárral sokkal veszélyesebb! A sötétben fel sem lehet készülni a védekezésre...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

52 millió forint bérkompenzációra

A 2011-es adóváltozásokkal a kormány elsősorban a gyerekes családoknak kedvezett, így a munkavállalók egy részének csökkent a nettó jövedelme az előző évihez képest. Tovább olvasom