Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Sportolók tüntettek Mindszenten

Mindszent - Több mint 100-an demonstráltak békésen hétfő délután a mindszenti városháza előtt. A sportolók az ellen tiltakoztak, hogy májustól bérleti díjat kell fizetniük a sportcsarnok használatáért.
„Ha halott várost szeretnétek, nem baj, csak mondjátok ki." „Cél: a még működő dolgok megszüntetése." „Mi az ígéreteinket betartottuk, most rajtatok a sor" – ilyen feliratokkal demonstráltak tegnap a mindszenti városháza előtt a kézilabdások. A csendes tüntetéshez szolidaritásból csatlakozott a harcművészeti klub is. A több mint 100 fős csoport a képviselő-testület döntése ellen tiltakozott: május elsejétől a sportcsarnok használatáért fizetniük kell.

– A klub nem tudja kigazdálkodni 9 hónapra a 831 ezer 600 forintos díjat. Összesen 83 tagunk van. Bár a teremdíj fejenként nem tűnik soknak, ismerve a szülők anyagi helyzetét, nem hiszem, hogy ki tudják fizetni – magyarázta Munc Lilla, a klub elnöke, a tüntetés szervezője. A kézisek, mint ahogy a kosarasok vagy a tornászok is, eddig tömegsportként, ingyen használták a kisváros sportcsarnokát. – Sajnáljuk, hogy kész tények elé állítottak, és nem egyeztettek velünk. Tudjuk, valamivel hozzá kell járulnunk a költségekhez. Szeretnénk, ha a gyerekek továbbra is ingyen járnának, a női csapat teremhasználatához viszont hozzájárulnánk.

A demonstrálók feliratokkal, koszorúval, kupákkal érkeztek a városháza elé. A szerző felvétele
A demonstrálók feliratokkal, koszorúval, kupákkal érkeztek a városháza elé.
A szerző felvétele

Fél óra elteltével megjelent a demonstrálók között Kőhalmi Istvánné alpolgármester, és arra kérte Munc Lillát, valamint a harcművészeti klub vezetőjét, Erdei Sándort, hogy menjenek fel Zsótér Károlyhoz. Mindketten petícióval érkeztek a városházi irodába. A polgármester már ott kijelentette, ha nem a várost irányítaná, ő is a tüntetők között lenne, most viszont Mindszent helyzetét kell figyelembe vennie. Megtudtuk: korábban ő intézte a klub gazdasági ügyeit. Hozzátette, minden önkormányzati intézménynél csökkenteni kell a kiadásokat. A sportcsarnok fenntartása évi 4 millió forintba kerül. Megígérte, az április 27-i ülésen a képviselők elé terjeszti a kérést, de nem sok esélyt lát a változtatásra, ha viszont a kisváros kilábal a válságból, jövőre újra napirendre kerülhet a téma.

Zsótér szerint félreértés

Nemcsak a sportolókat érinti a bérleti díj, azokat a civilszervezeteket is, amelyek a művelődési házban tartják foglalkozásukat. Zsótér Károly polgármester múlt hétfőn, április 11-én e-mailben szó szerint azt nyilatkozta lapunknak: „ha a képviselő-testület április 27-én úgy dönt, a bevételnövelés érdekében a város lakosainak minimális, önköltséges bérleti díjat kell majd fizetniük, ha a művelődési házban szeretnék megtartani rendezvényeiket". Mint kiderült, a döntés már április 8-án megszületett – Zsótér szerint félreértettük őt, mert 27-én a költségvetési rendelet végrehajtását tárgyalják.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Holló 2011. április 25. 08:16
  „Nos Tóth Csaba érdemeit a sportban nem óhajtom kisebbíteni! De ha már annyit tesz a sportért! nem e kellet volna a kézilabdásoknak, teakwondosoknak, lovasoknak, íjjászoknak szólni? gyertek egyeztessünk!? Illetve azzal a háttérrel ugye ami neki van kicsit egyszerű egyeztetni mármint politikai háttérre gondolok. Mondom nem a sport iránti elkötelezettségéről folytatok vitát, politikai hozzá állásról. Továbbá illik e olyat csinálni, hogy közölni az iskola igazgatóval nem köthetsz semmilyen megállapodást a kézilabdásokkal, akik eddig ugye tömegsport keretében művelték tevékenységüket a gyerekekért! Mert ez is elhangzott nagy érdemű polginktól. Feltennék egy kérdést ha már minden sportot, szétverünk akkor gyerekeink mit is fognak csinálni? És hogyan is valósul meg a nagy testvér egészség képe itt mindszenten? Ugye ez is párt politika az egészség de tudnám folytatni a sort a nagy ígéretekkel, de minek is?!”
 • 32. Falcao 2011. április 22. 20:43
  „Mindszent, én így szeretlek...!”
 • 31. ziza1 2011. április 22. 20:14
  „Hát ha igaz.....? gratulálok az ilyen testületi tagnak, aki az anélkül is fizetőképtelen önkormányzatot 6,5 milla kifizetésére kötelezi bíróságilag. Tessék: ismét egy mindszentiek által megválasztott jeles képviselőnk! Ez is ne viselné már ennyire szívén Mindszent anyagi helyzetét, sorsát.”
 • 30. sopanka 2011. április 22. 19:06
  „Hevesi Tamásnak csütörtökön volt a bírósági pere, amit megnyert. Az önkormányzatnak 15 napon belül 6,3 millió forintot ki kell fizetnie a volt jegyzőnek.”
 • 29. Falcao 2011. április 22. 18:39
  „ZSK eddig talán csak az amerikai elnökkel nem tárgyalt.
  Sok tárgyalás= nagy nudli eddig.”
 • 28. kiraly11 2011. április 22. 12:11
  „Mielőtt még bárki megkérdőjelezné Tóth Csaba sport iránti szeretetét!!! Ajánlom mindenkinek!
  A polgármesterrel való egyeztetés meg egy kicsit mókásra sikeredett.!!

  Az elmúlt hétvégén két csodálatos összecsapást tekintett meg a helyszínen a megyei igazgatója, melyekben az volt az egyik közös pont, hogy mindkettő hatalmas csata után 2-2-es döntetlennel ért véget. Szombaton a Mindszent - Csongrád megyei I., vasárnap a Szatymaz - Algyő megyei II. osztályú derbin járt Nógrádi Tibor.

  ,,A mindszenti találkozót egy osztállyal magasabb iram és színvonal jellemezte, de ezúttal nem is elsősorban a szép jelenetekre, gólokra akarok kitérni, hanem a hazaiak csapatkapitányára, edzőjére, játékosára, mindenesére: Tóth Csaba személyére. Szó szerint alig van lába, láthatóan nehezére esik minden mozdulat, a hosszú pályafutás megviselte a térdét, mégis - mint hosszú évek óta - a rá jellemző akarattal, a labdarúgás iránti alázattal játszott és irányított, s erőfeszítései egy fantasztikus fejesgólt eredményeztek. Ha példaképeket keresünk, nem kell távolra menni, sok érték van közöttünk: egy ilyen a mindszentieknél Tóth Csaba" - kezdte Nógrádi Tibor. Az igazgató a mérkőzést követően tárgyalt Zsótér Károly polgármesterrel is. ,,Több mint reményteli, hogy a település elöljárójának feltett szándéka: élve a megnyíló lehetőségekkel virágzó futballt, utánpótlás-nevelést varázsoljon Mindszentre. Ebben a megyei igazgatóság is örömmel lesz partner" - ígérte.”
 • 27. setétmiklós 2011. április 22. 08:36
  „kavalkád!
  "Ennyi erővel bármelyik közalkalmazott, tanárok stb. kaphattak volna szolgálati lakást. De melyik kapott szinte ingyen, 10 - 15 évre Mindszenten? Egyik sem! "- na, ennek azért jobban utánajárnék a helyedben...- volt aki meg is vásárolhatta potom összegért. Pedagógus is. Helyi.
  Innentől kezdve: hallgatni arany!”
 • 26. kavalkád 2011. április 21. 19:45
  „Setétmiklós! Mindig helyi rendelet alapján állapítja meg képviselő testület az önkormányzati lakások díjait!
  T. Z. képviselő nem is törekedett arra soha, hogy saját lakása legyen! Oda rendezkedett be a szolgálati lakásba feleségestől, gyerekestől. Ha nem vonták volna össze a könyvtárat és a művelődési házat, még mindig ott lakna az biztos. (jelenleg albérletben lakik.)
  Azért a szolgálati lakás és az önkormányzati lakás nem egy kategória. Meg nem is arra találták fel a szolgálati lakásokat, hogy helyi lakosok lakjanak abban évekig. Ennyi erővel bármelyik közalkalmazott, tanárok stb. kaphattak volna szolgálati lakást. De melyik kapott szinte ingyen, 10 - 15 évre Mindszenten? Egyik sem! Ő is hasonló komcsi, mint F. E. volt Művház igazgató. Mit dolgoztak ők ketten a művelődési házban korábban? Alig volt program! Tizedrésze, mint most! Sokszor mikor a mozi elmaradt, beült T.Z. és a technikus a közeli sörözőbe és ott iszogattak és kiabáltak az arra járóknak, hogy elmarad a mozi ma!”
 • 25. kavalkád 2011. április 21. 19:14
  „Akkor ezt a havi 100 ezer forintot Károlyunk felajánlhatná a sportcsarnok és a művelődési ház terembérletére ezeknek a szervezeteknek.
  Hopsz - hopsz! Ez egy jó ötlet! Nagyon!
  Remélem most húsvét előtt Károly beül a templomba a gyóntatószékbe és meggyónja, hogy HAZUDOTT az április 27-el kapcsolatban az újságírónak és a lakosoknak is ezáltal. Szegény Károly! Sajnálom, hogy félreértettek!
  Nem is tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek! Inkább nevetek, az jobb!
  Sok embertől hallottam, akik Károly csődbe vitt cégénél dolgoztak, hogy Károly hónapokig nem tudott nekik fizetni, volt olyan család is, akiknél az áramot kikapcsolták ez miatt.
  Úgy gondolom, akkor most ezt a pénzt, amit azoknak az embereknek nem adott oda, kompenzálja azzal, hogy ajánlja fel például a sportcsarnok és a művelődési ház terembérletére. Vagy a saját fizetéséből ajánljon fel rá.
  Károly sokszor szokott hazudni, egyik nap ezt mond, az másik nap meg azt.
  Meg fűt - fát ígér.”
 • 24. setétmiklós 2011. április 21. 18:24
  „csodálatos a hozzászólásod csodálatosmandarin!!!!!Elárulnád hogy jön a kézilabda tüntetés témájához, hogy Tisza Zoli meddig és mennyi pénzért lakott a műv.házban?! Inkább jártál volna utána, hogy vajon azokban az években mennyi pénzért bérelték az önkormányzati lakásokat? És akkor rájönnél, hogy sületlenségeket beszélsz! Akkori helyi rendelet szerint állapították meg az árakat. Nem baj? Polgármester is lehet valakiből 8 általánossal. Tudtad? Ennyit a végzettségről. Meg a sok baromságodról, amit nagy okoskodva összehordasz.”
 • 23. sopanka 2011. április 20. 21:32
  „Károly még a fizetésén felül kap költségtérítést is, amit arra használ fel amire akar.
  A fizuja olyan bruttó 450 ezer körül van. Ez a költségtérítés meg olyan havi 100 ezer körül.
  Ezt a 100 ezret arra költi, amire akarja. Ha benzin arra, ha telefon arra stb. Ha semmire sem, akkor meg megtartja. De nem kell neki vele elszámolnia törvény szerint.”
 • 22. Falcao 2011. április 20. 20:53
  „Lemondani meg úgysem fog senki mert foggal-körömmel kapaszkodni kell a jó kis "megérdemelt" tiszteletdíjhoz.”
 • 21. Pilla 2011. április 20. 18:11
  „A Mindszenti Napokról pedig ez után a cirkusz után az a véleményem, hogy minek? Hova?
  Tök jó, hogy nincs pénz sportra és a Művelődési Házban is kell fizetni a termekért, de szervezzük a Mindszenti Napokat!
  Ha lesz véletlenül, mert semmi sem biztos itt Mindszenten, akkor majd dagadni fog a melle Károlynak, hogy ezt is megcsináltuk. Meg hát. Csak nem ő, hanem a civilszervezetek és akik a szállást biztosították. Mert megmondta Károly, hogy erre sem tudnak egy forintot sem biztosítani az önkormányzattól. Szerintem elég égő egyébként is ebben a helyzetbe ide hívni 400 - 500 vendéget. Azt hiszi Károlyunk, hogy pld.: a Dunántúlon a Mátraban és Erdélyben nem olvasnak híreket, nem néznek TV-t és akiknek kapcsolatuk van a mindszentiekkel, nem tudnak semmiről? Lehet inkább lapulnunk kellene csendben és nem Mindszenti Napokat szervezni, mert nincs mire büszkének lennünk az önkormányzatot illetően.”
 • 20. ziza1 2011. április 20. 18:06
  „panter! Teljesen igazad van, én már több hozzászólásomba leírtam, hogy össze-vissza beszélnek. Egyik nap amit mondanak másnap szemrebbenés nélkül másként állítják be. Ha nem is hazudoznak, de finoman fogalmazva: nagy a káosz, Ők maguk sem igazodnak el benne.
  Nem új dolog, A választások előtt is köztudott volt, hogy ZSK. a saját cégével sem boldogul és a dolgozóknak is csak ígérgetett nem foglalkozva azzal, hogy miből élnek. Ennek ellenére még is többséggel szavazta meg mindszent egyes rétege őket, már aki kiló cukorért és sóért eladja a hazáját. Most lehet látni, hogy az egyes képviselők mennyire állnak ki azokért az emberekért, akik bejuttatták őket a testületbe, bízva bennük. A demonstráció itt is annyit ért, mint buggy a vízen. A "drágáim" elmentek haza és minden ott folytatódik, ahol abbamaradt. Sem támogatás, sem segítség, sem csatorna, sem csődbiztos...... Mi lesz veled Mindszent???!”
 • 19. Pilla 2011. április 20. 17:59
  „Hasonló a véleményem, mint panternak Zs.K.val kapcsolatban.
  Amúgy a csődbe vitt cége helyett van már egy másik. Ugyanazzal közösen, akivel volt a M.É. Kft. Nem tudom, hogy tud azoknak a családoknak a szemébe nézni, akiknek nem tudott fizetni hónapokig?!
  A pályát miért akarta elvenni Károly a focistáktól?
  Azért mert ott van villany és ne kelljen fizetni érte? Meg van tusoló és ne kelljen vízdíjat sem fizetni?
  <moderálva>”
 • 18. Pepejeans 2011. április 20. 12:41
  „panter nagyon igazad van!!!! Főleg az utolsó mondatod nagyon ütős!”
 • 17. panter 2011. április 20. 11:18
  „Tóthot hagyjátok békén, az egyetlen képviselő aki felmeri emelni a hangját a testületi üléseken. A szégyen az, hogy a polgármesterünk össze-vissza beszél, bármiről is legyen szó. Nem értem, hogy amit tegnap állított kéknek, azt hogyan állíthatja ma pirosnak. Tükörbe kellene néznie, megkérdezni magától: - valóban alkalmas vagyok egy város irányítására?
  Majd szépen lemondani a posztjáról.
  Szerintem tudja Ő is, hogy nem érdemli meg a fizetését, mert nem tesz érte semmit.
  Bár mit vár az ember, egy olyan másiktól, aki a saját cégét sem tudta elvezetni és mint a cége hajóskapitánya nem utolsóként, hanem elsőként hagyta el a fedélzetet.
  Nem azt kellene mondania, hogy a jelen nehéz helyzetben nem tudunk semmilyen sporttevékenységet támogatni, hanem keresnie kellene a lehetséges megoldásokat arra, hogy ne szűnjenek meg a sportolási lehetőségek Mindszenten.

  Hajrá!!!”
 • 16. wolfi101 2011. április 20. 09:31
  „Tóth Cs. ott volt hétfőn, a megmozdulás után mentünk át a Birkába. Mi két hete már ezt elintéztük Tóth Cs. vel az élen,mikor is be akarták zárni a sportpályát. Ha Csaba nincs,már se pálya,se foci nem lenne. Köpködtök mindenkit,úgy hogy azt sem tudjátok,mit harcol ő a sportért velünk együtt. Szánalmas.”
 • 15. MaMaMa 2011. április 20. 08:59
  „Tóth Cs. sportoló és önként vállalta a képviselőséget, ez a kettő ebben a helyzetben egymásnak ellentmondó állapot. Ezért - sztem- vagy a demonstrálók mellett kellett volna állnia, vagy az önkormányzati döntés mellett kiállva érvelni!!! Ha T.Z. és P.S. , K. J. félti az állását, akkor M. Lilla ?????????????? Szomorúan mondom ki, de úgy látszik, a mindszentieknek ki kell inni a méregpoharat, ha nem látták a dolgok alakulását már évek óta !!!!”
 • 14. Pepejeans 2011. április 20. 07:53
  „zémann, biztos lehetsz benne, hogy Holló igazat mond, a megfelelő alkalommal a többi képviselőről is megmondja a véleményét, úgy, mint most az alpolgármesterasszonyról.
  wolfi: lehet,hogy Csaba egy iszonyat nagy legenda, de képviselőként se ártana gólt rúgnia, mert eddig még a kapu közelében sem volt.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200 mázsa szemetet gyűjtöttek

Mindszent - 6 pótkocsival mintegy 200 mázsa szemetet szedtek össze Mindszent bel- és külterületén… Tovább olvasom