Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

St. Martin koncertet ad a Kertvárosi Katolikus Óvoda javára

Hódmezővásárhely - St. Martin jótékonysági koncertet ad december 30-án a vásárhelyi Szent István-templomban a Kertvárosi Katolikus Óvoda javára. A neves szaxofonművész november elején már járt a városban, akkor egykori óvodáját, az 50. évfordulóját ünneplő Mária Valériát kereste fel. Az év végi hangverseny bevételét udvari játékokra költik.
St. Martin Vásárhelyhez kötődik, hiszen a ma már neves szaxofonművészt 1969-ben a Mária Valéria Óvodába íratták szülei. November elején ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a tavaly augusztus végén a domonkos rendi apácák fennhatósága alá került intézmény. Az egykori ovis nemcsak eljött az ünnepségre, hanem koncertet is adott a Szent István-templomban.

St. Martin november elején felkereste jubiláló egykori óvodáját, a Mária Valériát Fotó: Karnok Csaba

A zenésszel ekkor vette fel a kapcsolatot a Kertvárosi Katolikus Óvoda vezetősége. Ennek köszönhetően St. Martin újból hazalátogat, hogy jótékonysági koncerttel segítse a Hóvirág utcai óvoda alapítványát.

– A város legnagyobb ilyen intézménye a miénk, hiszen nyolc csoportban összesen közel kétszáz aprósággal foglalkozunk – tudtuk meg Patócsné Kőrösi Katalin óvodavezetőtől.

A Hódmezővásárhelyi Kertvárosi Óvoda Gyermekeiért Alapítvány hagyományosan farsangi mulatság szervezésével gyűjt pénzt az intézménynek. Jótékonysági koncertet azonban most rendeznek először.

Az alapítvány, az óvoda vezetősége, valamint a művész december 30-án este hat órától várja a segíteni szándékozókat a Szent István-templomban. Jegyeket elővételben az óvodában (Hóvirág utca 5.), valamint a Hódtó utca 13. és a Mária Valéria utca 13. szám alatt lehet vásárolni. Aki ezt esetleg elmulasztja, az még a koncert előtt egy órával a helyszínen is kaphat jegyet.

Az alapítvány eddig játékok, bútorok, eszközök vásárlásával támogatta az óvodát. Az év végi koncert bevételét pedig udvari játékok – mászókák, hinták – beszerzésére fordítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabad az út a kerékpárosok előtt

Hódmezővásárhely - Kivették a földből azokat a fákat, melyek a vásárhelyi Dr. Rapcsák András úton… Tovább olvasom