Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Steinway zongorát vásároltak

Hódmezővásárhely – Kultúrát teremt, gyönyörűséget ad a zongora – hallhattuk pénteken a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban tartott sajtótájékoztatón videobejátszásról Hegedűs Endre vásárhelyi származású Kossuth-díjas zongoraművész véleményét.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Ez a küldetés szeptembertől egy Steinway & Sons zongorára vár, amelyet közadakozásból vásárolhatott meg Vásárhely.

– Tavalyelőtt szeptemberben kértem összefogásra, adakozásra a helyi polgárokat, gazdasági társaságokat, hogy a megújult, a legmodernebb színházi hangtechnikával felszerelt Bessenyei Ferenc Művelődési Központba egy koncertzongorát vehessen a város – mondta Almási István polgármester, aki bejelentette: a gyűjtés sikerrel zárult, mintegy másfél év alatt 141 magánszemély és vállalkozás 49 millió 17 ezer forintot adott össze, ezzel a város újra bizonyította, hogy közösség is.

Az összegből megvehették a Steinway & Sons D-274 jelzésű csodamodelljét, a világ jelenleg legjobb koncertzongoráját, amely közel 100 százalékban kézimunka, és egy darab 1 évig készül.

– A város zongoráját Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész május 20-án választja ki a cég hamburgi gyárában, amit a Steinway & Sons a nyár folyamán, de legkésőbb szeptemberig leszállít. A zongoraavató Hegedűs Endre 60. születésnapjához kötődik, ezt várhatóan szeptember 28-án tartjuk a Bessenyeiben – közölte a polgármester.

Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója elmondta: a BFMK színháztermének mérete is nagyobb hangszert igényelt, mint a jelenlegi Yamahák, és a Steinwayt legalább 40 évre vásárolták – addig jó minőségű hangszer marad –, és most már bárkit meghívhatnak Vásárhelyre koncertezni.

Nagy Imre, a Tornyai János Kulturális és Közművelődési Központ igazgatója közölte, terveik szerint négy eseményből álló sorozattal avatják a zongorát, ennek első állomása a már említett Hegedűs-hangverseny, novemberben várhatóan Szakcsi Lakatos Béla koncertezik Vásárhelyen, míg a másik kettőt 2015 első felében rendezik meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cifra, a mankón járó tőgy

Miközben a szarvasmarha-tulajdonosok a show-bírálatra készültek, előkerült a hajszárító és a festék is. Tovább olvasom