Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Stílfűrész miatt került fogdába egy férfi

Hódmezővásárhely - Öt éve vette Hódmezővásárhelyen azt a stílfűrészt az orosházi Farkas Krisztián, amelyet a kaposvári rendőrök tavaly óta lopott áruként keresnek. A 35 ezer forintos eszközt lefoglalták, a férfi apját fogdába zárták.
A szegedi Somogyi-könyvtárban kutatott lázasan a Déli Apró hirdetőújság 2005–2006-os számai után az orosházi Farkas Krisztián.

– Úgy 5–6 évvel ezelőtt apróhirdetés útján vásároltunk egy stílfűrészt egy szegedi férfitól. Az eladóval Hódmezővásárhelyen találkoztunk, a fűrészért 35 ezer forintot fizettünk. Néhány napja Orosházán igazoltatott minket a rendőrség, de éppen nem voltak nálunk az irataink. A rendőrök elkezdték körbejárni a járművünket, amiben meglátták a fűrészt. Beütötték a számát valamilyen szerkezetbe, ami szerint az eszközt lopás miatt körözték – mesélte az orosházi fiatalember. A fűrészről utóbb kiderült, hogy azt a Kaposvári Rendőrkapitányság keresi, eltűnését tavaly jelentették be.

– Öt éve használjuk a fűrészt, amelyet most lefoglaltak az orosházi rendőrök. Beteg édesapámat 4 órára a fogdába zárták, hiába kérte a rendőröket, hogy legyenek tekintettel a magas vérnyomására. Kipakoltatták a zsebét, megalázták. Nagyon megviselték a történtek – beszélt Farkas Krisztián, aki szerint a rendőrök túllőttek a célon.

– Annyit sikerült kiderítenem, hogy a fűrészt nem a gyári, hanem a típusszáma alapján körözik. De hát ezeknek az eszközöknek mind ugyanaz a típusszáma! Ez olyan, mintha valaki egy Renault Megane-t a kocsi típusa, és nem az alvázszáma szerint kerestetne. Ezt eddig hiába magyaráztam a rendőröknek, akik szentül hiszik, hogy az ellopott fűrészt találták meg. Végül rávettem őket, hogy legalább nézzenek utána: mit jelent a két szám közötti különbség – mesélte a férfi, aki eddig nem akadt a korábbi tulajdonos nyomára.

– Valahonnan megszerezzük a Déli Apró korábbi számait is, mert szeretnénk megtalálni az eladót, hogy ő is igazolja az ártatlanságunkat. Ha beidéznek minket Kaposvárra, csak az út Orosházától oda-vissza több tízezer forintunkba kerülne. A legjobban mégis az bánt, ahogy az apámmal viselkedtek. Amint tisztázódik a helyzet, panasszal élünk majd a rendőri intézkedéssel szemben – mondta dühösen Farkas Krisztián.

Olvasóink írták

 • 17. nyálasbeszéd 2010. január 24. 01:40
  „a jogsinak a magyar megfelelője a jogosítvány.
  aki esetleg nem tudná.”
 • 16. web 2010. január 23. 20:43
  „"mert szeretnénk megtalálni az eladót, hogy ő is igazolja az ártatlanságunkat. " szólni kell a havernak, hogy arra is sétáljon ne csak a vásárokban........”
 • 15. Filctoll 2010. január 22. 20:16
  „Panasszal? Miért is? Volt náluk papír? Személyi, jogsi? Ezért is jól meg kellene büntetni úgy mint mindenki mást!
  Egy nagy kamu az egész! Én ha veszek valamit (akár egy biciklit) irunk egy adás-vételit. Pláne ha ismeretlen személytől veszem. Keresgessenek csak, nem hiszem hogy 5 évvel ezelőtti cikkre emlékezni fognak! Vagy Stihl fűrész hirdetést keresnek amire ráböknek: "bittosÚr ezaz"! A rendőrök meg kivonulnak egy ártatlan emberhez házkutatni legrosszabb esetben! Hameg vaj volt a füle mögött egy rég eldobott dominókártya számát találják.
  Nekem átlátszónak tűnik, de majd dönt a bíróság!”
 • 14. totya66 2010. január 21. 10:18
  „Egy ilyen fűrészes esettet láttam múltkor a piacon 2 ember árult láncfűrészt, de úgy hogy vitte kézben és ajánlgatta. Éppen kint volt egy nyomozó aki kihívta a járőrt a 2 fűrész rögtön a kabát alá került még 2 ember közrefogta az árust és sietve távoztak a hátsó kapun. A rendőrök persze rögtön más irányba szaladtak így nem lett belőle semmi.”
 • 13. gádoros 2010. január 21. 00:46
  „Kedves krisztián(direkte kisbetűvel)vagy a jokát jobban bírod??

  Elküldheted moderálásra a hozzászólásomat,de addig is talán az illetékesekben nyomot hagy egy-két elvarratlan szál.És tudom,hogy ezt is megfogod még úszni.....de az idő nekünk,becsületesen dolgozó gádorosi embereknek dolgozik....Kivárjuk..”
 • 12. gádoros 2010. január 21. 00:41
  „Meg kéne keresni azokat az embereket,akiket az elmúlt öt év során beperelt a mi "krisztiánunk".Meg a rendőrt is,aki a szerencsétleneket kihallgatta.Meg a "mackó ügyvédet" és azt is,aki ezek ellen kézzel fogható megdönthetetlen bizonyítékkal rendelkezik.Meg valaki szólhatna a rendőröknek,hogy a "jó arc"2008-ban elég sok hónapig a Dunántúlon bujkált.Apuci beteg??Jobban néz ki,mint az aki 20 éves kora óta folyamatosan minimálbérért dolgozik.És ha érte aggódik,akkor azt miért hagyta,hogy az anyjából földönfutót csináljon apuci?Krisztián?Lop,csal,hazudik,hamisan vádol,tanúskodik.Cigaretta csempészetből élt évekig,uzsorakölcsön,kilakoltatás,emberek csicskáztatása.Tudom,ismerem,itt élek.Ha elfogták,az azt jelenti,(remélem)hogy valami változik az orosházi rendőrségen.
  Amúgy Igen,kedves előttem szóló.Persze,hogy roma....de a legcsúnyább fajtából.”
 • 11. 3xhe 2010. január 20. 08:53
  „Sajnos a riport alany igazmondásban nem jeleskedik! a DÉLI APRÓBAN vásárlás egy jó mese! Lopott árú orgazdasága+ okmányok nélkül autóval közlekedni= 4 óra fogda nem is sok!!!
  Amúgy meg hová is vitte? Tán fát lopni?”
 • 10. zsazsanéne 2010. január 20. 08:49
  „Stil-ben csak különböző fűkaszák és ahhoz különböző alkatrészek vannak.Déli Aprót visszatudja keresni,s abból az eladót kikeresni.Vásárokban pásztázhatnának a zsaruk,ott sok lopott dolgot fedezhetnének fel,s mostanság nem lehet Őket látni.Bezzeg jó évekkel ezelőtt volt szerencslém látni,ahol sok alkatrész ki volt pakolva,simán messziről lefényképezték,nem csak az árut,hanem az árust is.Nem szóltak azok senkinek,csak figyeltek.Gyártmány alapján beazonositani,hogy pont az volt,az nonszensz.Pláne egy mezei zsarunak.”
 • 9. ZúzÓ 2010. január 19. 18:45
  „Néhány napja Orosházán igazoltatott minket a rendőrség, de éppen nem voltak nálunk az irataink. A rendőrök elkezdték körbejárni a járművünket. Kedves Farkas úr, ha autóval megyünk nálunk szokott lenni az összes okmányunk!

  Szerintem ezek cigók voltak, és az tünt fel a zsekáknak, hogy még élnek.”
 • 8. nyomdasz63 2010. január 19. 17:58
  „Igen,a sünök is olyanok,mint a kurv@--"darabbéresek !”
 • 7. Sajtoskifli 2010. január 19. 17:54
  „Mit vártok még? Javulást?
  SÜN!”
 • 6. ja 2010. január 19. 14:07
  „Azonnal az elöljárot,vagy a parancsnokot kellet volna odakéretni. Egy tipusszám miatt ez hülyeség.Őnekik kelletvolna bizonyitani,hogy ilyen GYsz-u fürészt keresnek.Atörvény azt irja elő,a vádlónak kell bizonyitani,hogy jogos a vád.Lehet hogy jót röhögtek a köcsögök miközben titeket megaláztak.Volt már rá példa.Ha valójában nincs semmi farba a dologban azonnali fejelentést kell tenni.

  A favágónak pedig annyit, igaza van.Motorfürész vagy láncfürészröl beszélünk,azon kivül vannak a márkanevek.
  De amit leírt az egy nagy hülyeség ,nekem is elhiheted.A mondat elején ugy van irva "Vagy Stihl fűrész, vagy ha más típus "a mondat végén pedig "Stíl fűrész nincs kedves DM! Nekem elhiheted!:-)”
 • 5. favágó 2010. január 19. 13:37
  „Vagy Stihl fűrész, vagy ha más típus akkor lánc fűrész! Stíl fűrész nincs kedves DM! Nekem elhiheted!:-)”
 • 4. Walaky 2010. január 19. 13:21
  „3. hozzászólás tekila007 2010.01.19. 12:30
  Azaz:
  Hallgattassék meg a másik fél is.”
 • 3. tekila007 2010. január 19. 12:30
  „Audiatur et altera pars!
  A Délmagyarországnál ezt még nem hallották. Talán meg kellett volna kérdezni a rendőrséget is, hogy igaz-e ez a történet. Gyanítom, hogy sosem lesz meg a stílfűrész eladója.”
 • 2. gróf 2010. január 19. 12:25
  „Közúti ellenőrzés, Magyarország 2010.

  -Te, nem egy skoda octáviát körözünk?
  -De!
  -Mekkora mákunk van! Itt jön egy...”
 • 1. Kritikus 2010. január 19. 11:55
  „[...]Annyit sikerült kiderítenem, hogy a fűrészt nem a gyári, hanem a típusszáma alapján körözik. De hát ezeknek az eszközöknek mind ugyanaz a típusszáma! Ez olyan, mintha valaki egy Renault Megane-t a kocsi típusa, és nem az alvázszáma szerint kerestetne.[...]

  Úristen! Ennyire, hogy lehet bugyuta az a rendőr amelyik a tárgykörözést kiadta?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvános Lázár János vagyonnyilatkozata

Már olvasható a www.hodmezovasarhely.hu honlapon Lázár János polgármester tavalyi évről szóló vagyonnyilatkozata. Tovább olvasom