Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Szabadidőpark lehet a 47-es melletti bányatóból

Hódmezővásárhely - Még egy évig folyik a föld kitermelése a Hódmezővásárhelytől négy kilométerre található bányatóból, ahonnan eddig 600 ezer köbmétert szállítottak el a megyei útépítésekhez. A jövőben szabadidőparkot alakíthatnak ki a területen.
Márciusban még semmi nyoma nem volt, mára azonban egy focipálya méretű, 6–7 méter mély gödör tátong Hódmezővásárhelytől négy kilométerre a felújítás alatt álló 47-es főút mellett. A bányató területén az időjárás függvényében egy évig még folyamatosan zajlanak a munkálatok.

– Víz alatti és víz feletti kitermelést is végzünk, eddig a munkaterületnek számító 30 hektárról körülbelül 600 köbmétert szállítottunk a megyei útépítésekre: a 47-es négysávúsítása mellett az M43-as autópálya első szakaszára is – mondta érdeklődésünkre Juhász Lóránt, a munkálatokat végző Délút Kft. ügyvezetője.

A gödör mélysége jelenleg 6–7 méter, ebből a talajvíz 2,5 méterre jött fel. A bányaterületre belépni, esetleg a vízben fürdőzni szigorúan tilos. Legalábbis egyelőre, hiszen a Délút Kft.-nek komoly tervei vannak.

Még egy évig termelik ki a homokot a 47-es mellett. Fotó: Segesvári Csaba
Még egy évig termelik ki a homokot a 47-es mellett.
Fotó: Segesvári Csaba

– A munka végeztével várhatóan egy 20 hektáros vízfelület marad a területen, amelyet nem hagyunk veszni: a távlati célok között szerepel egy szabadidőpark kialakítása, ahol jetski és wakeboardpályát is létrehozunk – mondta a tervekről Juhász Lóránt.

Éledő természet

A madarak már magukénak érzik az új bányatavat: a vízen egy kacsacsalád, a homokfalba vájt fészkekben pedig partifecskék kezdték meg a terület elfoglalását.

Olvasóink írták

 • 12. airwaves 2009. július 30. 12:01
  „Mennyivel olcsóbb, mint egy flancos élményfürdő és mégis hogy örülünk neki, pedig még csak egy terv az egész. Jobban kéne ismerni az egyszerű honpolgárt és az igényeket, akkor lehet, hogy kicsit másképp mennének a dolgok.”
 • 11. eldorádó 2009. július 30. 10:36
  „és a búvárok érdekire is tessék figyelni :-)”
 • 10. ojack 2009. július 30. 09:53
  „Tisztelt Juhász Lóránt!
  Nemcsak jet ski-sek és wakeboardosok vannak,hanem elég sokan vagyunk WINDSURFÖSÖK ránk is kell gondolni,ha már ilyen nagy vízfelület képződik a homok kitermelése után.
  Nics megoldva évtizedek óta a Windszörfösök helyzete.Ha szörfözni akarunk akkor a legközelebbi hely Szentes.
  Az illetékesek figyelmébe ajánlanám,hogy ennek a lehetőségét is teremtsék meg,mert ez idegeforgalmi szempontból is elönyös lenne csongrád megye fejlődésének.
  Kérem a sajtó képviselőit is,hogy ezt az ügyet idöben preferálják.Szeged,Hódmezővásárhely városainak nem mindegy,hogy a városhoz közel egy minden igényt kielégítő vízes centrum jöjjön létre,mert az itt lakó windszörfösök kénytelenek a Balatonhoz utazni és nem is vagyunk kevesen.Ebben a témában bármikor állok a rendelkezésükre,mert ez nagyo is közügy!”
 • 9. Én2 2009. július 30. 09:49
  „lixus- én sajnos nem paraszt családból származom ezért ne parasztozzá le. Aranka2-nek igaza van nagyobb intézményt nevet érdemel a János. De vásárhelyen sok János van nem kell kétségbeesni.Ne fossál tőle.”
 • 8. aranka2 2009. július 29. 22:25
  „János tó - nyilvánvaló utalás seggfej kis polgármesterünkre, amitől Lixus egyből extázisba jön. Bohócság! Lázár valszeg hallatlanul méltatlannak tartaná a nevét adni ennek a picsányi kis vízfelületnek, neki minimum balatonnyi pocsolya jár. Másrészt meg ez a Lixus -gyerek: lehet, hogy munkaköri leírása írogatni?”
 • 7. JB007 2009. július 29. 20:49
  „Valaki beírja, hogy János tó. Semmi sértő nincs benne, egy kis irónia, kis gúny esetleg. Erre jön egy önjelölt népművelő a maga kis modorában.

  Valakinek súlyos komplexusai lehetnek...”
 • 6. airwaves 2009. július 29. 12:15
  „Lixus_kzs!
  Mi az, mi az? Az igazság fáj a legjobban! Csúnyát mondtak? Szaladj árulkodni! Az jó pont a mindenttudókihaénnemmajdénmegmondomatutit város(le)építő gazdádnál...”
 • 5. Lixus_kzs 2009. július 29. 10:11
  „Inkább húzzál gumicsizmát a fejedre, János tó meg ilyenek, gondolkozzál már ember mekkora paraszt vagy, csak épp földed nincs.”
 • 4. Én2 2009. július 29. 08:43
  „Szerintem meg János tó lesz.”
 • 3. eldorádó 2009. július 28. 20:18
  „remélem kiírnak névpályázatot is:
  Vásárhelyi Riviéra, Hód Golden Beach”
 • 2. Én2 2009. július 28. 16:39
  „Szerintem szép lenne ,örülnénk neki, jó helyen van.”
 • 1. NTK 2009. július 28. 13:12
  „Szép lesz, ha ezt is úgy hasznosítják mint az algyői hídnál lévő tavat ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A napraforgó között landolt a Peugeot

Hódmezővásárhely - A napraforgó között landolt egy Peugeot egy rosszul sikerült előzés után Vásárhely határában a 47-esen vasárnap délután. Tovább olvasom