Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Szabadidős rendőr kapta el a vásárhelyi gépkocsi-feltörőt

Hódmezővásárhely - Hat gépkocsi-feltörés írható a számlájára annak a vásárhelyi férfinek, akit egy szabadidős rendőr fogott el szerdán késő este Hódmezővásárhelyen.
A szolgálaton kívüli rendőr nem sokkal 22 óra után otthonában arra lett figyelmes, hogy a lakóház előtt valaki gépkocsit tört fel. Azonnal jelezte ezt a szolgálatban lévő kollégáinak, és amíg ők kiértek, elfogta a tettest és a járőrök kiérkezéséig visszatartotta őt, így akadályozva meg abban, hogy a járműből a gépkocsi-feltörő bármit elvigyen. A helyszínen azonban kiderült, hogy az elkövető további öt gépkocsit is feltört, és amit talált, azt válogatás nélkül magával vitt, így többek között telefontöltőt, kabátot, névjegykártyát, tollakat, MP3 lejátszót, sőt riasztó távirányítót, valamint rózsafűzért is.

A járművekben található tárgyakhoz oly módon jutott hozzá, hogy vagy a gépkocsi zárját feszítette fel, vagy a szélvédő ablakát törte be, nem csekély rongálási kárt okozva ezzel.

A 40 éves helybéli férfi ruházatának, valamint a nála lévő táskának átvizsgálása során az ellopott tárgyak előkerültek.

A férfi egyébként nem először vétett a törvény ellen, ezideig 13-szor volt büntetve főleg vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. Legutóbb szabadságvesztés büntetéséből január közepén szabadult.

A férfit gyanúsítotti kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette, és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására. Vele szemben több rendbeli lopás megalapozott gyanúja alapján indult büntetőeljárás - közölte a rendőrség.

Olvasóink írták

 • 4. dzsorzso 2010. április 15. 23:08
  „Gratulálunk "tazmán ördög" ez szép volt.!”
 • 3. dzsorzso 2010. április 15. 23:06
  „Személyiségi jogait sértette? Meg jogellenesen akadályozta személyi szabadságát! Na ez szép erre varjatok gombot... Eddig az volt a baj, hogy nem fognak elkövetőt ..... meg.... most meg szabadnaposan megfogja az elkövetőt, aki nem egy embernek okozott már kárt. Gondolkozzatok már el azon akkor mit és hogy kellene a sündöröknek csinálni! Persze azt könnyű fikázni meg szidni, aki szem előtt van nap mint nap és a kezeik megkötésével dolgoznak ahogy tudnak... nagy az arc de ha fordítva azokat is lehetne szapulni akik mást munkában dolgoznak lehet gyorsan visszanyalna a fagyi....
  Na most hagytam rá a F.I.L.É-t”
 • 2. Filctoll 2010. április 08. 19:37
  „A visszaesőket miért engedik szabadlábra?
  Szégyen!”
 • 1. dodó 2010. április 08. 18:10
  „Szegíny kátrányos!
  Egy jó ügyvéddel sok pénzt kaszálhatnak fele-fele arányban, mert a rasszista rendőr megsértette személyiségi jogait, sőt jogellenesen akadályozta személyi szabadságában.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarul énekeltették az afgán gyerekeket

Az afganisztáni katonai misszióban teljesített szolgálatot Vásárhelyről Kocsis Szilvia törzsőrmester és Tóth Barbara szakaszvezető. Tovább olvasom