Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Szabadtéri varázsmozi

Hódmezővásárhely - Érdekes rajzolatot vetít néha-néha az aszfaltra a lenyugvó nap. Ha kellő szögben érkeznek a fénysugarak, azonnal megkezdődik a szabadtéri varázsmozi.
Lám csak! Máris a vászonra gurul a szerénységéről csöppet sem híres, drága kocsiban pöffeszkedő férfi, kopasz fejbúbjára tolt napszemüveggel. A kaján napsugár rajzolta képen kocsija sziluettjében nagyra nyúlt ovális tökként imbolyog a feje. És máris jön a következő szereplő, a magas sarkú cipőben botladozó, két telefonon is egyszerre beszélő, húszasnak látszani akaró negyvenes.

Kerékpáros és árnyéka. A szerző felvétele
Kerékpáros és árnyéka. A szerző felvétele

Árnya egyszerűsít: hosszú lábú, termetes asszonyságnak ábrázolja. Ott ballag nyomában a közismert figura, aki a legnagyobb forróságban is fekete öltönyben megy határozottan a célja felé. Árnya abszolút hétköznapi, olyan, mint bárkié. És jönnek szépen sorban a gyerekek iskolástáskával vagy anélkül, játékkal, focival. Árnyékuk épp olyannak mutatja őket, amilyenek. És arra teker egy kerékpáros is, aki csak nevet saját aszfaltra vetülő elnyúlt árnyképén. És ekkor a felhők összehúzzák a szabadtéri mozi vásznát, hogy az aszfaltra vetített varázst csak egy fénykép őrizze meg.

Olvasóink írták

 • 4. kukus 2011. október 30. 15:40
  „Még ilyet,még!”
 • 3. Nornora 2011. szeptember 27. 13:14
  „Ez tök jó, nekem tetszett. :D”
 • 2. mivan? 2011. szeptember 27. 08:39
  „Pályát tévesztett az újságíró, ez a meg nem értett művész...”
 • 1. KilgoreTrout 2011. szeptember 26. 21:12
  „Ez nagyon kemény.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gregus szobrot avattak Székkutason - galériával

Péntek délután avatták fel a község alapítója Gregus Máté szobrát, a "homoki apostol" születésének 150-dik évfordulója előtt tisztelegve. Tovább olvasom