Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Szabó ingyen dolgozik a településért

Nem veszi fel képviselői tiszteletdíját a mindszenti Szabó József. Úgy döntött: karitatív célokra ajánlja fel a havi bruttó 53 ezer forintos juttatást. Ez egyedülálló a kisvárosban. Szabó azt mondja, példáját lehet követni. Vásárhelyen felveszik a tiszteletdíjukat a képviselők, és aztán közülük sokan nemes célokra fordítják a pénzt.

Szabó József mindszenti képviselő a kisváros artézi kútjait újíttatja fel a tiszteletdíjából. Fotó: Tésik Attila


Lemondott képviselői tiszteletdíjáról, havi bruttó 53 ezer forintos járandóságáról a mindszenti Szabó József. Ez a gesztus egyedülállónak számít a kisvárosban, ahol még nem fordult elő olyan, hogy egy városatya úgymond, ingyen dolgozzon a testületben. Pedig Szabó véleménye szerint példáját követhetnék mások is, akik megengedhetik maguknak. Megjegyezte: nemcsak kifejezetten a képviselőtársaira gondol, hanem arra is, hogy a helyi vállalkozók munkával, avagy támogatással ugyancsak tehetnének a település boldogulásáért. A szintén vállalkozó városatya szerint minden segítség jól jön a gazdaságilag nehéz helyzetben lévő önkormányzatnak.
Szabó József a képviselői juttatást érdekes célra ajánlotta fel. Úgy tervezi, az összegyűjtött tiszteletdíjból először az artézi kutakat újíttatná fel, melyből több is található Mindszenten. Egyébként havonta bruttó 53 ezer forintot a bizottsági elnökök avagy tanácsnok képviselők kapnak. A bizottsági tagoknak havonta bruttó 40 ezer forint jár.
Kíváncsiak voltunk arra, hogy Vásárhelyen is van-e olyan városatya, aki nem tart igényt a havi juttatására. Havasi Katalin fideszes képviselőtől megtudtuk: felveszi a juttatást, de gyakran előfordul, hogy karitatív célokra ajánlja fel, hasonlóan gondolkodnak frakciótársai is. Így például megtörtént, hogy közösen ajánlották fel a kórház onkológiai osztályának a tiszteletdíjukat. Havasi hozzátette: sok nemes ügy érdemes támogatásra Vásárhelyen.
A munkáspárti Havránek Ferenc 1996 óta a maga által létrehozott Támogatott Tanulás Felsőfokon Hódmezővásárhely nevű alapítványnak utalja át a tiszteletdíját. Ez jelenleg – egy bizottsági tagság után – havonta bruttó 115 ezer 680 forint. Az alapítvány kasszáját gyarapítja, ebből segíti a vásárhelyi hátrányos helyzetű főiskolások, egyetemisták tanulmányait. Elmondta azt is: kezdetben jó, ha négy-öt diákot támogatott az alapítvány, az idén viszont már húsz fiatalnak jelent havi négyezer forintos segítséget.
Jótékony célra fordítja, és a Lions Klubot támogatja tiszteletdíjából a szocialista Bacsa Pál. Ugyanakkor azt is megjegyezte: a képviselői munkával járó kiadásokat, mint az utazásokat vagy a telefonszámlát is ebből fedezi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszalépett az új háziorvos

Nem kezdi meg péntektől a munkát Mindszenten az a szegedi doktornő, aki a nyugalmazott Horváth… Tovább olvasom