Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Szabó Klára Petra vásárhelyi művész képei Londonban

London, Hódmezővásárhely - Nappal pályázatokat keres és ír, éjszakánként pedig alkotásait készíti Szabó Klára Petra Derkovits-ösztöndíjas vásárhelyi alkotóművész. Két képe is szerepel a világ legrégebbi akvarelltársasága, a Royal Watercolour Society napokban nyílt londoni tárlatán.
A világ legrégebbi akvarelltársasága, az 1804-ben alapított angol Royal Watercolour Society és a Royal Society of Painter Printmakers londoni tárlatán mutatkozott be két akvarelljével is Szabó Klára Petra vásárhelyi alkotóművész. A londoni Bankside Galériában 118 művész összesen 149 alkotását láthatja a nagyérdemű. A kiállításra több mint ezer alkotó szeretett volna bejutni.

– Bárki pályázhat a részvételre a rangos kiállításon, ha nem tagja az akvarelltársaságnak. Én az interneten fedeztem fel a lehetőséget, s küldtem be két, a Vásárhelyi Őszi Tárlaton már szerepelt képemet – mondta Szabó Klára Petra, aki eredetileg formatervezőként végzett. – Készítettem az utóbbi időben lemezborítókat is, de jobban ki tudom fejezni magam, ha nem ipar-, hanem képzőművészettel foglalkozom, az utóbbiban nem köt ugyanis a megrendelő – tette hozzá az alkotó. A londoni kiállításon látható két akvarellje nagy sikert aratott, a megnyitón számos érdeklődő kereste meg, hogy személyesen is beszéljen vele és gratuláljon neki. Az egyik egy kutyás kép Daniellel, észt barátjával, illetve egy medvés, Dimitrijjel, férje egyik legjobb lengyel barátjával.

Szabó Klára Petra.  A szerző felvétele
Szabó Klára Petra. A szerző felvétele

– Rendszeresen indulok tervezői és képzőművészeti pályázatokon, ezeket napközben az interneten keresem, illetve készítem, s általában éjszakánként dolgozom a mű-
veimen – tette hozzá. A vásárhelyi közös műterem használatát is pályázaton nyerte, ahogy ösztöndíját is.

– Jelenleg a Derkovits- ösztöndíjasok áprilisi, úgynevezett beszámoló kiállítására készülök, hat dobozra festek életnagyságú portrékat, élő modellek alapján – tette hozzá a divatblogjának köszönhetően festőművészként is ismert alkotó, aki számos külföldi tárlaton is szerepelt. Így bemutatkozott többek között Észtországban, Dubaiban és Kínában. Fiatalokat ábrázoló képei két éve egy rangos kínai divatmagazin mellékleteként is megjelentek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerződéskötés Mindszenten

Március végén tart közgyűlést a mindszenti víziközmű-társulás. Tovább olvasom