Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Szakképző központ lenne Vásárhelyen

Erősödhet a gyakorlati képzés Vásárhelyen, ha a jövőben sikerül létrehozni a Területi Integrált Szakképző Központot, amelyből az országban csupán 16 van, de a megyében egy sincs. A városban szükség van ápolókra, pénzügyi-számviteli ügyintézőkre.
Területi Integrált Szakképző Központot szeretnének létrehozni Vásárhelyen. A megyében jelenleg nincs ilyen centrum, az országban is csupán 16 található.

Megalakításával jelentősen erősödne a gyakorlati képzés Vásárhelyen. Az Eötvös szakközépiskola a város szakképző intézményeivel és az önkormányzattal közösen még az idén szeretne pályázni a központ kialakítására – tudtuk meg Nagyné Bánfi Judittól, az Eötvös igazgatójától. Minderről azzal kapcsolatban beszélt lapunknak, hogy az oktatási intézményben a közelmúltban megalakították a szakmai tanácsadó testületet.

Tagjai között az iskola profiljához illően banki, egészségügyi szakemberek, vállalkozók, cégek vezetői is találhatók.

A piacképes szakmák oktatása a cél – magyarázta az igazgatónő. A banki szféra telített Vásárhelyen, így jelenleg e területen dolgozó szakemberekre nincs szükség. Viszont keresettek a pénzügyi-számviteli ügyintézők, az egészségügyi operátorok és az ápolók.

A szakközépiskolában évek óta folyik felnőttoktatás is. Esti tagozaton például az idén okleveles ápolók végeznek. Hajdú Józsefnétől, a kórház ápolási igazgatójától megtudtuk: a jövőben szeretnék, ha bővülne a kör ápolóasszisztensi, illetve operátori képzéssel. A kórház a gyakorlati oktatásban jelentős segítséget tud nyújtani az iskolának. E szakmákat a gimnáziumi érettségi megszerzését követően lehetne elsajátítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bacsa visszalép Baloghné javára

Nem indul az országgyűlési választások második fordulójában a szocialisták vásárhelyi aspiránsa.… Tovább olvasom