Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Szakrendelések új helyen

Évtizedek óta megszokott helyen működő szakrendelések költöztek át Vásárhelyen, s a kórházon belül is változott néhány osztály elhelyezkedése. Elsősorban az egészségügyet sújtó anyagi terhek miatt kellett átszervezni a betegellátást.
Hamarosan megváltozik a kórház kerítésén lévő térkép is. Fotó: Tésik Attila
Nem a megszokott helyükön találják a betegek a szakrendelések egy részét Vásárhelyen. A Városház utcai központi szakrendelőből egyes szakrendeléseket a kórház anyaépületébe telepítettek át, s a kórházon belül sem a megszokott helyen lehet megtalálni néhány osztályt. Az Erzsébet-kórház kényszerűségből változtatott a megszokott renden. A sebészeti, urológiai, traumatológiai, szülészeti és nőgyógyászati, a fül-orr-gégészeti valamint a szemészeti osztály az A épület első és második emeletén található. Az ideggyógyászati a D épület első emeletén, míg ugyanezen épület második emeletén a bőrgyógyászati és a rehabilitációs osztály található.

A kórházba költözött szakrendelések közül a sebészeti és az onkológiai az A épület alagsorának nyugati szárnyában kapott helyet. A keleti szárnyban található meg az urológiai ambulancia és szakrendelés. A nőgyógyászati ambulancia és szakrendelés az A épület keleti szárnyában, míg a szemészeti ambulancia az A épület első emeletén, az 1. számú ajtónál, a keleti szárnyban található. A szemészeti szakrendelés a D épület első emeletén, a fül-orr-gégészeti ambulancia az A épület első emeletén, míg a szakrendelés a D épület alagsorában található. Ugyanitt működik az ideggyógyászati szakrendelés és ambulancia.

A rendelőintézetet is használják

Egyelőre nem költözött el a Városház utcai központi rendelőintézetből a reumatológia, a fizikoterápia, illetve a négy-öt rendelőből álló pszichiátria sem. Ezeket most nem tudták máshol elhelyezni. A fizikoterápia és a reumatológia majdan átkerül a strand területén építendő rendelőbe, de elképzelhető, hogy addig is átmeneti megoldást találnak áthelyezésükre.

A bőrgyógyászati szakrendelés és ambulancia a D épület második emeletén kapott helyet, a belgyógyászati szakrendelések ezentúl a régi kislaborban találhatók. Ugyanitt működik a diabetológiai, az endokrinológiai szakrendelés is. Az aneszteziológia ambulancia az A épület földszintjén található. A központi laboratórium sem maradt az eddigi helyén, hiszen átköltözött a kórház vérellátójába. Itt hétfőn, kedden, szerdán és pénteken reggel 7 és 9 óra között bejelentkezés nélkül vesznek vért, csütörtökön reggel fél 7 és negyed 8 között azonban csak előjegyzés alapján. A vizsgálatot igénylő orvosnak vagy betegnek az 532-190-es telefonszámon, vagy személyesen naponta reggel 9 és délután 2 óra között kell időpontot kérnie.

Csütörtökön elsősorban azokat a betegeket várják, akinél az előző napon sürgős vizsgálatot rendelt el a háziorvos, akiknek pénteken a laboratóriumi lelettel együtt kell valamelyik szakrendelésen megjelenniük.
Illetve azoknak, akik szeretnének korán reggel túljutni a vérvételen, akár azért, hogy időben eljussanak a munkahelyükre, akár azért, mert nehezen bírják a hosszas reggeli koplalást. Az elkészült laboratóriumi leletek továbbra is a beküldő háziorvosoknál vehetők át. A vérellátó osztály ambulanciáján kedden és pénteken reggel 9 és délután 3 óra között fogadnak betegeket. Ezeken a napokon a gondozásban állók délelőtt 9 és fél 11 között mehetnek vérvételre. Számukra csak az első esetben szükséges a beutaló, egyébként elegendő a gondozási könyv.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csendes aranyvasárnap

Elmaradt az aranyvasárnapi ajándékvásárlási roham Vásárhelyen. A Kossuth téri korcsolyapályán tömeg… Tovább olvasom