Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Szalonnasütő a nappaliban

Hódmezővásárhely - Különleges pihenő- és játszóparkot terveznek a Serháztér utcán Vásárhelyen. Évekkel ezelőtt kezdték osztani a 35 év alatti fiatal pároknak az igyentelkeket a városrészben. Több családi ház épült fel, nem is maradt kiosztásra váró telek. Az önkormányzat saját, önerős beruházásként 30 millió forintot szán a nem mindennapi pihenőpark kialakítására.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Két, nyitott „ház" épül. Falai 60-80 centiméter magasak lesznek, és különböző funkciót kapnak a félkész helyiségek. A nappalinak szánt részbe például szalonnasütő kerül, a szobákban homokozó és padok lesznek.

Emellett játszótér is lesz, ahol a kicsik mászókázhatnak, hintázhatnak, libikókázhatnak. A felnőttek sem unatkoznak majd, a hódtói játszótérhez hasonló szabadtéri konditeremben edzhetnek. Egy multifunkciós sportpályát is terveznek, ahol focizni, kosarazni, lábtengózni, röplabdázni lehet. Még az idén elkészül a közösségi tér.

Nem ezt az egyetlen pihenőparkot tervezik Vásárhelyen. Korábban megírtuk: a naprendszert idéző játszóteret építenek a Hódi Pál utcai 2800-3000 négyzetméteres telken, a posta és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ között – pályázati támogatással, 740 millió forintból. A játszótér jövőre készül el.

Az ingyentelkes családi házak szomszédságában alakíták ki a különleges közösségi teret. Fotó: Török Anita
Az ingyentelkes családi házak szomszédságában alakíták ki a különleges közösségi teret. Fotó: Török Anita

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli közgyűlés

Rendkívüli közgyűlést tartanak ma reggel 8 órától Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom