Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Szánkózódomb lesz a szeméttelep helyén

Székkutas - Hamarosan begyógyulnak a tájsebek Székkutason. A település két bezárt szeméttelepén jelenleg is munkagépek dolgoznak.
A Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás (DAREH) uniós forrásból 71 település 76 szeméttelepét számolja fel. Székkutasnak két bezárt szeméttelepe is van, az egyik a szélmalom mellett, a másik pedig a volt téglagyári kubikok, vagyis bányatavak helyén található. A rekultiváció után 10 ezer négyzetméter zöldfelülettel gazdagodik a település.

– A székkutasi szeméttelepek rekultivációja 100 millió forintba került, a támogatás mértéke 100 százalék. A szélmalomnál lévő telepen különválogatták a veszélyes hulladékot, amit el is szállítottak. A maradék szemetet pedig ledarálták. A telepet hermetikusan lezárták a szakemberek, hogy többé ne szennyezhesse a környezetet. Az egykori hulladéklerakót most terítik be földdel. A munka füvesítéssel, fásítással zárul – nyilatkozta Szél István polgármester.

Az önkormányzat tervei szerint a szeméttelep helyén szánkózódomb lesz. Egy 10-12 méter magas kilátót is építenek oda, ami a reményeik szerint kerékpáros turistákat vonz majd a településre.

A volt téglagyári tavaknál most rostálják át a szemetet. A területet ott is füvesítik, fásítják. A szakemberek véleménye szerint néhány év múlva a rekultivált terület melletti bányató alkalmas lesz arra, hogy halakkal telepítsék be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóillatosítók Vásárhelyről

A kedvelt autóillatosítók jelentős hányadát a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató… Tovább olvasom