Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Százezerrel kevesebb folyt be

Az árvíz pusztította mártélyi képzőművészeti tábor megmentésére indított képárverésen összesen 435 ezer forintot ígértek a licitálók, amelyből végül 340 ezret fizettek ki.
A mártélyi üdülőterületen hatalmas árvíz pusztított kora nyáron. Az árhullám a képzőművészeti tábort sem kímélte. A szabadiskolához kötődő festők ezért felajánlották néhány képüket árverésre, hogy az így befolyt összeggel is hozzájáruljanak a felújítás költségeihez.

Az internetes liciten a képekért összesen 453 ezer forintot ígértek a segíteni szándékozók. A tábor záró kiállításán azokat az alkotásokat is megnézhették az érdeklődők, amelyek szerepeltek az árverésen. A megnyitón néhány licitáló el is jött a képért, s hozta az ígért összeget.
A festmények nagy többsége azóta gazdára talált. Pár azonban mind a mai napig várja a felajánlót. Az összegzés: a tervezett 435 ezer forint helyett 340 ezer folyt be.

– Köszönjük szépen ezt a segítséget is. Sajnos ez a pénz csak töredéke annak, amelyből teljesen ki tudnánk javítani a rengeteg hibát. A faházak egy része romos, a kerítés omlik, a konyha és az étkező is tönkrement – sorolta Bányai Béla.

A tábor vezetője elmondta, hogy több millió forintra lenne szükség. Bevételük szinte semmi, így egyedül abban bíznak, hogy tavasszal sikeresen tudnak majd pályázni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Giró-Szász szerint az MSZP nem feltétlenül akar nyerni

Giró-Szász András szerint a szocialisták októberben nem feltétlenül akarják megismételni a 2002-es… Tovább olvasom