Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Százharminc diák vetélkedik az Emlékpontban

Hódmezővásárhely - Az idén is az Emlékpont Múzeum lesz a helyszíne a kistérségi általános iskolások történelemversenyének. A vetélkedő rendezője a Klauzál Gábor Általános Iskola Nádor utcai tagintézménye és az Emlékpont.
A közgyűjtemény történészei állították össze a kiállításhoz kapcsolódó feladatsorokat. Közel 130 diák vesz részt a versenyen; párban kell majd két különböző típusú feladatlapot kitölteniük.

A hódmezővásárhelyi kistérség történelemvetélkedőjére március 27-én, csütörtökön kerül sort. A rendezvény 9-kor dr. Lázár János polgármester, országgyűlési köszöntőjével kezdődik meg.

A verseny két részből áll: először a konferenciateremben feladatlapot töltenek ki a tanulók, amelyben számot adnak az általános történelmi ismereteikről. A kérdések a tantervhez, illetve neves évfordulókhoz, valamint a Reneszánsz évhez kapcsolódnak. A második fordulóban az Emlékpont kiállításhoz kapcsolódó kérdésekre várnak választ a szervezők, ehhez a kiállítótereket kell bejárniuk a diákoknak.

Az eredményhirdetésre májusban kerül sor. A versenyt követően a feladatsorok és a helyes válaszok is megtekinthetőek lesznek az Emlékpont honlapján.

Olvasóink írták

  • 2. pedagógus 2008. április 03. 19:16
    „Az Emlékpont bejáratától 23 méterre meg ott a kocsma (mondjuk, az sokkal hamarabb ott volt), de 37 méterre az új Zsuzsi "fagyizóban" hamarosan nyílik a másik, legalábbis a felirat büszkén hirdeti, hogy "ALKOHOLOS ITALOK" Mellesleg az egész környék beterítve csikkekkel (hamutartó egyedül a lottózónál van) Nesze neked, egészségrenevelési program...”
  • 1. Hozzászoló 2008. március 26. 18:56
    „Ez már teljesen oylan lessz mint szocializmusban.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új egészségügyi eszközök a mindszenti rendelőintézetben

Mindszent - Megérkeztek a mindszenti rendelőintézetbe az ING Gyermekegészségügyért Alapítvány pályázatán nyert eszközök. Tovább olvasom