Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Szegény gyerekeket támogatnának Székkutason

Székkutas - Hárommillió forintos törzstőkével kíván alapítványt létrehozni a tehetséges, de szegény székkutasi gyerekek tanulásának támogatására Kérdő Sára, a falualapító Gregus Máté Ida nevű lányának egyik leszármazottja.
A ma az egyik Balaton-parti településen élő asszony azt mondta: amikor ő szeretett volna továbbtanulni, a jelentkezési laphoz csatolni kellett a családtagok és a felmenők adatait is tartalmazó dokumentumot. Miután a Gregus család tagjait az 50-es években kulákká nyilvánították, esélye sem lett volna, hogy felvegyék valahová. – Szénási Gyula bácsi tanítónk, az iskola igazgatója egyszer este 11-kor jött el hozzánk a jó hírrel, hogy nem kell a családfát is mellékelnünk a jelentkezési laphoz, így végül továbbtanulhattam, ahogy a két testvérem is.

Kérdő Sára a tervek szerint a falualapító felesége, Tóbiás Zsuzsanna nevét viselő alapítványon át 100 ezer forinttal a székkutasi óvodások, bölcsődések nyelvtanulási programját, 2,9 millióval a hátrányos helyzetű gyerekek tanulását támogatná. Szél István polgármestertől megtudtuk, a székkutasi önkormányzat nyitott az ötletre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önhiki: 6 millió Mindszentnek

Mindszent - 79 millió forintot igényelt és 6 millió forintot kapott az önhiki-támogatásból a… Tovább olvasom