Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Szegvárra is biciklivel jár az aljegyző

Hódmezővásárhely - Feszültségoldásként kerekezik hetente 100–120 kilométert a vásárhelyi aljegyző. Végh Ibolya hétvégenként még haza, Szegvárra is biciklivel jár. A kerékpáros város hírnevét öregbíti Berényi Károly is.
Hetente 100–120 kilométert kerékpározik Vásárhely aljegyzője. Végh Ibolya nem szívesen hagyja ki a napi túráját. Munka után, este fél hétkor biciklisnadrágot, pólót és edzőcipőt húz, és Mártélyra indul mountain bike-ján.

– Csak egy kerékpárostáskát viszek magammal, meg egy kulacsot. Elkerekezek Mártélyra, útba ejtem a töltést, majd vissza Vásárhelyre – magyarázta az aljegyző. – Tavasztól őszig ez a program, de télen sem hagyom ki a biciklizést, ha az időjárás engedi. Hétvégén pedig Mindszenten keresztül hazabiciklizek Szegvárra – mondta. A 30 kilométeres utat mintegy másfél óra alatt teszi meg. Végh Ibolya szerint ez nem nagy távolság. Hozzátette, reméli, hogy megépül a 47-es főút melletti kerékpárút is, és akkor Szegedre is biciklivel mehet.

Berényi Károly települési képviselő szívesen pattan kerékpárra. Fotó: Tésik Attila
Berényi Károly települési képviselő szívesen pattan kerékpárra. Fotó: Tésik Attila

A közéleti szereplők közül nemcsak az aljegyző öregbíti Vásárhely kerékpáros hírnevét. Igaz, Berényi Károly települési képviselő, gyermekorvos nem tartozik azon több ezer helybeli közé, aki naponta kerekezik a városban. Ugyanakkor végighajtott már a település összes, mintegy 65 kilométernyi bel-, illetve külterületi kerékpárútján. A biciklitúráiról is ismert gyermekorvosnak meg sem kottyan egy oda-vissza 60 kilométeres nagymágocsi kerekezés.

– Még mindig könnyedén, fáradság nélkül felcipelem a 10 kilós orvosi táskámat a hetedik emeletre, amit a kerékpározásnak köszönhetek – jegyezte meg nevetve a doktor. Gyermekkora óta imád biciklizni. Gyakran megfordult két keréken a sóshalmi tanyavilágban, ahol nagyszülei éltek. Nincs profi kerékpárja, de nem is szeretne. A Csepel gyártmányú bicikli is gurul, a lényeg pedig ez – állapította meg.

Végh Ibolya aljegyző 30 kilométeres útra is elindul biciklivel. Fotó: Tésik Attila
Végh Ibolya aljegyző 30 kilométeres útra is elindul biciklivel. Fotó: Tésik Attila

Könyv a túrákról. Könyvben szeretné összefoglalni a vásárhelyi székely kaputól induló biciklis túráit Berényi Károly. 2005 óta szervezi a hellyel-közzel rendszeres hétvégi programokat, amelyeken bejárták a várost és a környéket. A gyermekorvos szerint a kiadvány hiánypótló lenne, hiszen kerékpáros szemmel még nem mutatták be a tájat.

Olvasóink írták

 • 8. polip 2009. augusztus 25. 10:30
  „Örömteli ez,de azért lássuk be teljesen normális!Mi egy kb.kettőször akkora városban élünk mint Vásárhely,csak Bajorországban,az itteni polgármester(!)is minden nap fellelhető a városban bicajozik,mosolyog és nagyokat köszön.Meg lehet szólitani,ilyenkor megáll és válaszol.A minap az esti órákban leült egy teljesen hétköznapi társasággal,megivott egy pofa sört velük,majd tovább állt.Így is lehet viselkedni,biznyára van annyi dolga mint Lázár úrnak...”
 • 7. cipész 2009. augusztus 23. 13:57
  „Sajnos itt már nagyon elfásultak az emberek. De nem mindenki, hisz tegnap az egész város a cigányzenétől volt hangos. Mióta megyünk a Szent István térre autóval a templom elé.
  Ja nekik szabad, nincs tisztelet bennük.”
 • 6. analfabéta 2009. augusztus 22. 22:12
  „Ugye nem ez a legfontosabb téma?.....Gyerekek, a púder a baba fenekére való! Elhiszem,hogy sok a feszültség, nehéz megemészteni azokat a döntéseket, amit a TORONY alatt hoznak!”
 • 5. Én2 2009. augusztus 21. 19:54
  „De nagy dolog , fél vásárhelyi embert megkérdeznének, sokan kerékpároznak km-ket. Nem egyedi eset.”
 • 4. Krampusz 2009. augusztus 21. 17:29
  „Nem is az a lényeg,hogy hány km-ert, hanem az,hogy neki legalább még van mivel. Engem aug. 19-én szerdán, fényes nappal (13-18 óra között) szabadítottak meg ezüst színű, capriolo diamond biciklimtől Szentesen a sétáló utcában ,ami egy elég komoly zárral volt a tárolóhoz zárva.Persze senki nem látott és nem hallott semmit!!! Tehát számomra nem az a kérdés, hogy Szegvár-Vásárhely vagy Szentes-Szegvár...,neki legalább még megvan az eszköze hozzá.Mert lehet az rozoga vagy teljesen új ,a lényeg,hogy az enyém és saját belátásom szerint tekerhetek vele munkába, strandra, kirándulni...Hát tőlem ennek a lehetőségét vették el ezen a szerdai napon,így marad a gyaloglás ,legalábbis addig ,amíg össze nem tudom gürizni az új bringára valót.”
 • 3. baja2005 2009. augusztus 21. 14:52
  „Nagy dolog! Én is minden nap kerékpározok Szeged és Vásárhely között. Az heti 300 km. Eddig én vagyok a nyerő :-) és még LJ kezei alatt is dolgozom ;-(
  Ja és itt köszönöm meg, hogy évek óta először levágták a gazt a híd előtti kerékpárúton. Nem csak építeni kell utakat, hanem fenntartani is!!!”
 • 2. cipész 2009. augusztus 21. 14:35
  „De nagy szenzáció, régen még volt Hódiköt, Hódgép, hányan jártunk biciklivel gyalog dolgozni minden nap, én is sokszor gyalog 10-15 km-t.Gondolkodhat az úton hány emberrel flegmáskodott az aljegyző mióta felvitte az Isten a dolgát.”
 • 1. Trandafir 2009. augusztus 21. 12:56
  „Hűha!
  Én meg munkanapokon tekerek Mindszentre Vhelyről és vissza.Erről is írhatnátok egy cikket:)
  Bár én nwm dolgozok LJ keze alatt:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy autóbusz Makó és Hódmezővásárhely között

Hódmezővásárhely - Kigyulladt a Tisza Volán menetrendszerinti autóbuszának motortere szerda kora… Tovább olvasom