Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Székkutason is a Hód-Menza főz

Székkutas - Idén már a Hód-Menza biztosítja a közétkeztetést Székkutason, ahol szeretnék a helyi termelőket is bevonni a beszállításba.
Székkutason is a vásárhelyi Hód-Menza Kft. biztosítja a közétkeztetést. Kovács Pál, a kft. ügyvezető igazgatója azt mondta: közbeszerzési eljáráson pályáztak a lehetőségre. A kakasszéki telephelyükön, azaz a vásárhelyi Erzsébet-kórházhoz tartozó gyógyintézetben főzik az ételt 45 székkutasi óvodásnak, 160 diáknak, valamint a napközi otthon 25 idős ellátottjának. A térítési díjakról azt mondta, hogy a háromszori étkezésért az óvodások szülei naponta nettó 375 forintot, az iskolások szülei 467 forintot fizetnek, míg az otthon gondozottjainak 591 forintba kerül. Ez valamivel olcsóbb, mint Vásárhelyen. Azért kedvezőbbek a díjak, mert nem kell külön tálalókonyhát működtetni, és ennek a költségét beépítetni.

Hasonlóan Vásárhelyhez a faluban is szeretnék májustól bevonni a helyi termelőket a beszállításba – hallottuk Kovács Páltól. Kifejtette: főként zöldséggel és gyümölccsel járulhatnak majd hozzá a település gazdálkodói a helyi közétkeztetés alapanyagaihoz. A kft. és a falu önkormányzata között arról is született egy megállapodás, hogy a cég igyekszik minél több székkutasit alkalmazni. Kovács Pál ezzel kapcsolatban megjegyezte: már most is 5 falubeli dolgozik a kakasszéki konyhán. A jövőben ezt a számot meg szeretnék duplázni.

Székkutason korábban a helyi Új Élet Mezőgazdasági Termelőszövetkezet konyháján főzte egy vállalkozó az ovisok, iskolások ebédjét. A téesz rezsitartozása miatt azonban kikapcsolták a gázt, így megszűnt ez a lehetőség, átmenetileg pedig egy vásárhelyi vállalkozás biztosította a közétkeztetést – tudtatta az előzményeket Szél István, a falu polgármestere, aki azt mondta, a Hód-Menzával megszűnt a bizonytalanság.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talajvíz szivárog felfelé a falakban

A talajból rövid idő alatt felszivárgott a víz még a Vásárhely magasabb részein álló házak falába is. Tovább olvasom