Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

Széles Anna és Steiner Béla kapja a Bessenyei-díjat

Hódmezővásárhely - Széles Anna színművésznő és Steiner Béla nyugalmazott zeneszerző, karmester, zenepedagógus kapja idén a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat Vásárhelyen – jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón Kószó Péter alpolgármester és Gajdán Bálint, a BFMK vezetője.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A magyar kultúra napján, január 22-én 15 órakor a városházán díszközgyűlésen adják át az elismerést. Előtte 11 órától a halasi csipke történetét bemutató kiállítás nyílik a Bessenyei művelődési központban, a megjelenteket Mádl Dalma, Mádl Ferenc egykori államfő özvegye köszönti. Szintén szerdán 17.30-kor kezdődik Sonkodi Rita festőművész tárlata az Alföldi Galériában. Ezt követően 19 órától Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész önálló estje lesz a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Ingyenes jegyek az intézmény pénztárában igényelhetők. Csütörtökön 15 órától ünnepi műsort adnak a kultúra napja alkalmából a Németh László Városi Könyvtárban. Vasárnap 12 órakor nyílik a XVI. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium a Tornyai János Múzeumban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltüntetik a rongálás nyomait

Eltüntetik a vandálkodás nyomait az egykori Corvin-iskola és -kollégium elhagyatott épületében Vásárhelyen – tudtuk meg az önkormányzattól. Tovább olvasom