Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Szemetelők Mindszenten

Mindszent - Hiába gyűjthetik szelektíven (5 helyen is) a hulladékot, dobhatják ki a szétválogatott szemetet különböző edényzetekben a mindszentiek, akadnak, aki nem törődnek ezzel, és a kukák mellé ömlesztik előzetes válogatás nélkül.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A közelmúltban előfordult, hogy kétszer annyi mennyiség gyűlt össze így külön, mint amennyi a kukákba beleférne. Általában éjszaka halmozódik fel a hulladék főként a Horváth Gyula, Áchim András és Ludas utcai szelektív gyűjtőedények környékén. Pedig az illegális hulladéklerakás köztisztasági szabálysértés, a rendőrség vagy a közterület-felügyelő 5000-től 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki. Ha feljelentés történik, és szabálysértési eljárás indul, akkor ez az összeg akár 150 ezer forint is lehet.

A pluszhulladék összeszedése, elszállítása, ami hetente 3-4 köbméter, alkalmanként mintegy 50 ezer forintjába kerül a városnak. Az elszállítás nemcsak a szelektív gyűjtőedényektől, hanem a település más pontjairól, például a Mihási út széléről is pluszköltséggel jár, ahogy több 100 ezer forint az is, ha a szolgáltató nem külön, hanem egyben, a többi szeméttel viszi el a szelektív hulladékot. Az önkormányzat a közelmúltban lakossági felhívással próbált hatni a helybeliekre. Kilátásba helyezve: a renitensek jelentős bírságra számíthatnak. Most még nem bírságoltak meg senkit, korábban viszont előfordult, hogy a kidobott szemét kapcsán megtalálták a tulajdonost, aki fizethetett – tudtuk meg.

Olvasóink írták

 • 4. Falcao 2013. szeptember 18. 18:41
  „Bekamerázni és utána mehet a bünti. Jobb ötletem nincsen.”
 • 3. Minibusz 2013. szeptember 18. 08:56
  „2. KamuNeni 2013.09.18. 00:13
  Mindig is voltak es lesznek is akik melle teszik a szemetet. A polgarok azert fizetik az adot hogy a varos vagy falu elvitesse azokat avval akivel eppen szerzodesbe all

  Egyetértek azzal, hogy mindig voltak és lesznek olyanok, akik mellé teszik a szemetet a kukának.
  DE!
  Nem azért fizetem az adót, hogy mások szemetét elvigyék ebből!
  Én rendesen kirakom a kukát, és fizetem a szemétszállítás díját. Más meg ezek szerint nem fizet, vagy nem annyi szemetet "termel", mint amit 1 hét alatt összegyűjthető lenne.
  A cikk arról szól, hogy válogatás nélküli szemetet hordnak oda.”
 • 2. KamuNeni 2013. szeptember 18. 00:13
  „Mindig is voltak es lesznek is akik melle teszik a szemetet. A polgarok azert fizetik az adot hogy a varos vagy falu elvitesse azokat avval akivel eppen szerzodesbe all es nem azert hogy nyavogjanak hogy melle teszik a szemetet es mennyibe kerul. Nem kerul semmibe, mert az alkalmazottak akik elviszik amugy is munkaidoben es fizetve vannak es az lenne a dolguk hogy a szemetet osszeszedjek.

  Olyan szemtest is kell oda tenni amibe a vegyes hulladekot is bele lehet tenni es akkor bele tennek. Ha nincs olyan akkor hova tegyek. Nem akarjak a muanyagra rainteni, inkabb melle teszik. Tehat nem rossz indulatuak. A szemtes helyek nincsenek jol megtervezve. Mas helyeken megnezik merre jarnak az emberek es oda teszik a jardat es nem 500 meterrel arrebb. A szmetest is oda teszik ahova a legtobb szemetet dobaljak es nem oda ahol alatalaban nincs szemet. Vilagos??”
 • 1. Falcao 2013. szeptember 17. 17:51
  „Persze, hogy mellé rakják ha tele vannak azok a fránya konténerek...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt éve program az egészségmegőrzés

Ingyenes szűrésekkel, vizsgálatokkal, színpadi produkciókkal, gyermekprogramokkal ünnepelte szombaton 5 éves születésnapját az Egészséges Vásárhely Program. Tovább olvasom