Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Szemetet dobáltak a sírra

Hódmezővásárhely - Törmeléket szórtak az egyik sírra a vásárhelyi katolikus temetőben – az elhunytak hozzátartozója szerint a közvetlenül mellette lévő síremléken dolgozó kőfaragó vállalkozó tette oda a szemetet. Utóbbi ugyan elismerte, hogy a földet odaszórta, de szerinte abban nem volt sem hulladék, sem kavics.
 Cáfol a vállalkozó

Telefonon utolértük az érintett vállalkozót, aki nem járult hozzá, hogy nevét közöljük. Elmondta: már Banga Béla első megkeresésekor elismerték, hogy a munkák során földet szórtak a sírra, de abban nem volt szemét vagy kavics. Rendbe is hozták a sírt, a felesleges földet elszállították, a többit elgereblyézték, az elvégzett munkát a temetőcsősz is ellenőrizte és rendben találta.

– Meglepődtem és megdöbbentem, amikor a múlt héten a szüleim egyszerű, csak téglával körberakott sírján salakot, kavicsot, köveket találtam, rádobálva az árvácskákra – mondta a vásárhelyi Banga Béla. A szomszédos sír környezetének, járdájának kialakításakor keletkezett szemetet dobálta rá a kőfaragó vállalkozó.

Megpróbálta elérni a sírkövest, hogy távolítsa el a szemetet, elment a telephelyére is, amely egyben a lakása. Nem találta otthon, a feleségének panaszolta el a történteket, aki megígérte: továbbítja kérését a férjének. Nem történt semmi, ezért még egyszer meglátogatta a vállalkozót, de a sírköves, kőfaragó mesterrel ismét nem tudott beszélni, a felesége azonban újra megígérte, másnap délre rendben lesz a sír, ültetheti a virágokat, palántázhat. Délben kiment a sírkertbe, és azt tapasztalta: nem takarítottak el semmit, csak elgereblyézték a szemetes, kavicsos földet a hanton.

– Azonnal felkerestem újra, immár harmadszor, gondoltam, otthon ebédel, így végre beszélhetek vele. Az utcán találkoztunk, és kértem, távolítsa el a szüleim sírjára szórt kavicsokkal, kövekkel teli földet. Felháborodott, káromkodott, és azt mondta, takarodjak, mert kihívja a rendőrséget zaklatás miatt. Mondtam, tegye, mert úgy gondoltam, nem tettem semmi rosszat, csupán azt szerettem volna, ha visszaállítják a sír eredeti állapotát.

Ez a látvány fogadta múlt héten Banga Bélát szülei sírjánál. Fotó: DM
Ez a látvány fogadta múlt héten Banga Bélát szülei sírjánál. Fotó: DM

Elmesélte: a kőfaragó kihívta a rendőrséget, mindkét felet meghallgatták, és Banga Bélának azt mondták: többé se telefonon, se személyesen ne keresse a vállalkozót, mert akkor valóban feljelentheti zaklatásért. Kérte, ne nevezzük meg a vállalkozót, mert abból neki kellemetlensége származhat. Hozzátette: a kőfaragó azt is közölte vele: szégyellheti magát, hogy nem csináltatta meg a sírt.

– A sztori a temető gondnokának köszönhetően jól zárult, ő hozta rendbe a sírt, távolította el azt a szemetet, amit a „mester" otthagyott – mondta Banga Béla.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kendi lemond mandátumáról

A korábbi hírek szerint tegnap mondott volna le képviselői posztjáról Kendi Imre. Tovább olvasom