Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Szennyvíztisztító és csatorna épül

Mindszent - A Betonútépítő Zrt. vezette BPW elnevezésű konzorcium tavaly november elején kezdte meg a mindszenti, nettó 3,5 milliárd forintos csatornázás munkálatait a Hódosy Imre utcában.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Azóta a gerincvezetékek 20-25 százalékát lefektették, a kivitelezés – 50-60 emberrel, 8-10 géppel – egyszerre párhuzamosan több, úgynevezett öblözetben zajlik – mondta el a konzorcium képviseletében Sándor Tivadar, a Betonútépítő Zrt. fő-építésvezetője, aki még közölte: az összes gerincvezeték várhatóan az esztendő végéig a helyére kerül. Ezt követi a belső hálózatok kialakítása, a házak rákötése a rendszerre.

A fentieket azonban megelőzi a szennyvíztisztító telep építése, amely rövidesen startolhat. Elkészültek a kiviteli tervek, az engedélyeztetés folyamatban van, a vízjogi már megérkezett, az építésire várnak, de az is rövidesen megérkezhet, addig a beruházás előkészítését, a tereprendezési munkákat már elkezdték – mondta el a fő-építésvezető. Amint a szennyvíztisztító elkészül, tud a rendszer szennyvizet fogadni, ez leghamarabb 2015 elején történhet meg. Ezt követi a féléves, augusztusig tartó próbaüzem. Korábban megírtuk: a csatornázás 2950 ingatlant érint, 40 kilométer gerincvezetéket fektetnek le, 450 házi- és 11 közterületi beemelőt alakítanak ki.

Újabb 340 millió

Közel 10 százalékkal nőtt a mindszenti szennyvízberuházás támogatása, vagyis 85-ről 94,76 százalékra, ami forintosítva 340 millió 855 ezret jelent a településnek. Ennyivel kevesebbet kell fizetniük a lakosoknak, és az önkormányzat azon dolgozik, hogy a támogatást közel 100 százalékosra növelje.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nő a volánnál: Fekete Gyöngyi, a vásárhelyi buszsofőr

A filigrán vásárhelyi Fekete Gyöngyi eddigi élete nagy részét a volán mögött töltötte. Tovább olvasom