Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Szép helyett mégis inkább Szépné indul

Néhány hónappal ezelőtt még valószínűnek tartotta a mártélyi Szép Ferenc Szilveszter, hogy újra jelölteti magát polgármesternek. Most viszont a vállalkozó helyett felesége indul. Szépné azt mondja, férjét a munkája gyakran elszólítja, a polgármesterség azonban egész embert kíván – ezért döntöttek így. A férj nem nyilatkozott.
Most már végleges, megmásíthatatlan a döntés: a mártélyi vállalkozó, Szép Ferenc Szilveszter helyett idén felesége száll versenybe a polgármesteri székért. Négy évvel ezelőtt a férj mérette meg magát Balogh Jánosné, jelenlegi településvezető ellenében. Néhány hónappal ezelőtt Szép még valószínűnek tartotta, hogy újra indul az önkormányzati választásokon, szerinte ugyanis eljött a számonkérés ideje. A faluban ismert vállalkozó – akinek tankja is van – úgy vélte: meg kell szüntetni azt a káoszt, ami a szennyvízcsatornázás miatt alakult ki a faluban. Emellett pedig a vállalkozóbarát helyi adókat is hiányolta.

Az ajánlócédulák begyűjtését követően a valasztas.hu honlapon a három mártélyi polgármesterjelölt között, Balogh Jánosné és Borsos József mellett azonban már Szép Ferenc Szilveszterné neve szerepel, aki a képviselőjelöltek sorában is megtalálható.

– Sokat gondolkoztunk azon, hogy melyikünk induljon a választásokon – mondta el érdeklődésünkre Zsóka asszony. – A férjem építési vállalkozó, és a munkája miatt gyakran lesz távol Mártélytól, ezért úgy döntöttünk, hogy helyette én indulok a polgármesteri székért. A változásra ugyanis szükség van, ám ez a poszt teljes embert kíván.

Szép Ferenc Szilveszterné számára nem ismeretlen terep a kampányolás, hiszen négy évvel ezelőtt már egyszer végigcsinálta a férjével. Akkor és most is közösen alakították ki a programot. Az asszony szeretné például, ha a falunak lenne piaca, de a megfelelő egészségügyi ellátást is hiányolja. Támogatná a falusi turizmust, mondván, ezzel munkahelyeket lehetne teremteni. Szépné egyébként úgy vélte, hogy már négy éve folyik a kampány Mártélyon, ahol a falu szépüléséért, fejlődéséért dolgozott a párjával.

A pedagógus végzettségű polgármesterjelölt – jelenleg a családi vállalkozásban tevékenykedik, s egy ötéves kisfiú édesanyja – nem hiszi, hogy nőként könnyebb dolga lesz egyik vetélytársával, a polgármesterként harmadik ciklusát záró Baloghnéval szemben. Bízik abban, hogy a programok alapján mérlegelnek és döntenek a választók.

Megkérdeztük Szép Ferenc Szilveszter véleményét is, ő viszont a megjelenés előtt szerette volna látni azt az egész oldalt, ahol majd a cikk, s benne az ő nyilatkozata olvasható. Ebbe nem egyeztünk bele: ilyesmit eddig még a miniszterelnök sem kért az újságtól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindszenti kemenceavató

A régiek által csak hat lábként emlegetett építményt, valamint kemencét avattak szombaton a… Tovább olvasom