Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Szeptember 20-án kezdődik a tanév a megújuló Varga Tamás iskolában

Hódmezővásárhely - A kiadós nyári esőzések miatt csúszik a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola felújításának befejezése. A tanév ezért csak szeptember 20-án kezdődik, a 13 elmaradt napot szombatonként, valamint az őszi, téli és tavaszi szünetben pótolják.
Hajrájához érkezett a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola felújítása, a csúszást azonban nem tudja elkerülni a kivitelező KÉ-2009 Konzorcium. Eredetileg szerettek volna augusztus végére, a tanév kezdetére végezni, de a rengeteg eső miatt nem tudtak a szabadban dolgozni. Emiatt főként az emeletráépítés munkálatai késtek – hangzott el a tegnapi, helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Tóthné Kecskeméti Katalin, az intézmény igazgatója közölte: emiatt a Varga Tamásban a tanév szeptember 20-án kezdődik a 400 nebulónak és a tanári karnak, ehhez a fenntartó vásárhelyi önkormányzat, a szülői munkaközösség és az iskolaszék is hozzájárult. Az elmaradt 13 tanítási napot szombatonként pótolják (már tavasszal is volt tanítás néhány szombaton, hogy hamarabb befejezhessék a tanévet), de jutott egy-két nap az őszi, a téli és a tavaszi szünetre is. A gyerekek felügyeletéről – azoknak a családoknak, amelyek igénylik – szeptember 1-jétől 17-éig gondoskodnak az Aranyossy Ágoston Óvoda és Általános Iskolában.

Kothencz János, a Fidesz képviselőjelöltje a Csillag téren beszélget a választókkal. Fotó: Schmidt Andrea
Kothencz János, a Fidesz képviselőjelöltje a Csillag téren beszélget a választókkal.
Fotó: Schmidt Andrea

Az egész épület kívül-belül megújul: többek között új nyílászárókat építettek be, korszerű és takarékosabb lesz a fűtés- és világítástechnika, új tantermeket, fejlesztőhelyiséget alakítanak ki. Minden osztálynak saját tanterme lesz. Teljesen akadálymentesítik az épületet – ezt a célt lift is szolgálja majd –, és a tervek között szerepel az udvar csinosítása, rendbehozatala is. A beruházás teljes költségvetése közel 246 millió forint, ebből 221 millió a megítélt támogatás és mintegy 25 millió az önerő.

A főépületben már az utolsó simításoknál tartanak – tájékoztatott Paragi István, az Építészmester Zrt. vezérigazgatója –, szakipari munkákat, festést, parkettázást, burkolást, szerelvényezést végeznek. Az emeletráépítéssel bővült épületszárnnyal a tervek szerint szeptember 15-ére készülnek el.

Olvasóink írták

 • 8. miku 2010. augusztus 29. 21:26
  „Hajnalkám te ezt nem tudhatod! :-) Lehet az a sárga sisakos úr a Kothencz János és ez a Csillag tér.:-)))”
 • 7. dondongó 2010. augusztus 26. 19:04
  „Egy ilyenért Botkát a szegedi fidesz keresztre feszítené.”
 • 6. Filctoll 2010. augusztus 26. 15:37
  „A munka törvénykönyvét nem ismerem, alapból semmi gond a szombatokkal legalább lesz egy felújított iskola. Csak az motoszkál a fejembe hogy miért mindig ezt az egy iskolát építik át 3 évente?
  Arra hogy miért akadály mentesítették az iskolát, tudja valaki a választ?”
 • 5. baja2005 2010. augusztus 25. 22:48
  „Namarmost
  Figyelembe veve az elozo evi letanult szombatokat is megellapithato, hogy az iskolaban nincs szabad szombat, Gondolom a tanarokra nem vonatkozik a munkatövénykönyv mert hogy az eloirja a szombatot, mint szabadnapot. Egyebként lehet sajnálni a gyereket is, de azert gondoljunk a dolgozokra is.”
 • 4. eldorádó 2010. augusztus 25. 22:16
  „- lesz ez még október 1-is!
  - vannak üres, és/vagy bannerért eladott, oktatási célú épületek...
  - a szombati oktatás semmitérő időtöltés lesz...
  - kötbérről nem olvastam, mert nincs is?

  Ezzel kampányoljon Lázár, ne a frakcióvezetéssel!”
 • 3. Filctoll 2010. augusztus 25. 16:35
  „Az épület átalakitását már az előző tanév alatt elkezdték. Akkor is a gyerekek szombatonként is jártak iskolába. Az esőzés kifogás mert belül az épületben nem esik az eső. Először meg kellett volna belül csinálni az épületet hiszen a külsejét akár tanítás alatt is lehetett volna csinálni. De úgylátszik kintről befele kellett haladni.
  A járókelő is sok érdekességet látott. Az tény hogy a szülők nagyon fel vannak háborodva, hiába igérnek a gyerekeknek "lájtos" szombati napokat, Ők folyamatosnak érzik a tanulást. 1 nap alatt nem tudják kipihenni magukat ahogy látható is volt az előző tanév végén is.
  A cikk nem tér ki a lényegre!
  Akadálymentesítették az iskolát, de miért? Netalántán mozgáskorlátozottak is fognak oda járni, vagy csak egyszerűen előírás volt?”
 • 2. hajnalka 2010. augusztus 25. 16:21
  „Jól látom, hogy a képen nem azt látom?”
 • 1. 4Angel 2010. augusztus 25. 10:03
  „Hhm Miért más hibájából a gyerekek szenvednek meg mert nem lesz kész az iskola ??

  Szegény gyerek mehet hétvégén iskolába mikkor piheni is kéne neki, illetve Téli szünetbe !!!!

  Bűnhődjön az igazi bűnös , ne a gyerekek !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden tanuló kap támogatást Mártélyon

Mártély - Mártélyon nagy hagyományai vannak a rászoruló családok támogatásának – és szinte… Tovább olvasom