Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Szeptember közepén indul a csatornázás

Mindszent - Sajnos jó néhány olyan Európai Unió által támogatott program van, például szennyvízberuházások, egészségügyi fejlesztések, amelyek lassan haladnak.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Ha decemberig nem gyorsulnak fel, akkor akár 500-600 milliárd forintos veszteséggel kell számolni – jelentette ki a héten Vásárhelyen Lázár János országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Megírtuk: a nyertes pályázóknak felelősen kell gondolkodniuk, ha nincs meg az önerejük, akkor kénytelenek visszaadni a pályázatokat, és újat kell kiírni. Ez vonatkozik az önkormányzatokra is. Ha nem tudnak előrelépést elérni, az állam visszaveheti ezen projektek lebonyolítását. Lázár János példaként említette a mindszenti szennyvízcsatornázást, amely mint megjegyezte, két éve húzódik.

A 3,5 milliárd forintos beruházás elérkezett a kivitelezés fázisához. Az önkormányzat még tavaly áprilisban írta alá a támogatási szerződést, ezt követően megindulhattak a közbeszerzői szerződéskötések. Idén augusztusban a kivitelezővel aláírták a vállalkozói szerződést. Megkezdődhettek az előkészítő munkálatok, hogy szeptember 17-én átadhassák a munkaterületet – derül ki az önkormányzat lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményéből. Azt írták: a mindszentiek befizetői hajlandósága időarányosan 80 százalékos, amely jelentősen jobb, mint az országos átlag. „A térség fontos projektje a mindszenti beruházás, amely kapcsán elmondható: annyira előrehaladott állapotban van, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által megszabott határidőn belül befejeződik." A tervek szerint 2014 decemberéig. Hozzátették: valóban nem történtek még kifizetések az előkészítő munka során, de az érdemi munka szeptemberben indul, így ezeket is aktualizálják, folyamatosan rendezik.

Olvasóink írták

  • 2. Falcao 2013. szeptember 06. 18:54
    „Akkor indul a cirkusz. Közlekedni lehetetlenség lesz.”
  • 1. 48as 2013. szeptember 06. 18:08
    „Ki lesz a kivitelezô, és hány mindszentit alkalmaz? Számítanak-e az idôjárás viszontagságaival? Mikor történik a feltérképezése a bekötéseknek, illetve mikor eggyeztetnek az ingatlantulajdonosokkal?? és, és, és........
    A lakosság véleményét még annyira sem veszik figyelembe, mint az átkosban, gondolom ez mindenki számára világos, döntenek felettünk, mint Juhász a birkái fölött.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akinek nem futotta úri szabóra, maga varrta

Segédként a város akkori leghíresebb úri szabójánál tanulta a szakmát a vásárhelyi Helembai Julianna. Tovább olvasom