Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Szeptemberben nyílik újra a vásárhelyi aréna?

Hódmezővásárhely - Három hónap telt el azóta, hogy a vásárhelyi önkormányzat munkatársai bejutottak a 2,5 éve lezárt Balogh Imsi Sportcsarnokba. Akkor azt mondták, hamarosan újra megnyílik az aréna. Most az egykori kivitelező és az önkormányzat a jogi, pénzügyi kérdések lezárásáról tárgyal. A város szeptembert emleget a nyitás lehetséges időpontjaként.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Az az érdekük, hogy minél hamarabb újra használhassák a sportolók és a mintegy 1300 diák a 2,5 éve zárva lévő Balogh Imsi Sportcsarnokot – erről beszélt még decemberben Cseri Tamás önkormányzati képviselő, miután 2 év elteltével újra bemehettek a vásárhelyi arénába. Ez három hónappal ezelőtt történt. A PPP-konstrukcióban, magánberuházóként a K’-Art által épített és 2008-ban átadott csarnok ügye a vásárhelyieket is foglalkoztatja.

– Mikor nyitják már ki végre a Balogh Imsi Sportcsarnokot? – fakadt ki kissé indulatosan szerkesztőségünkben egy olvasónk, aki azt kérte, ne írjuk le a nevét. Annak idején, 2008-ban ott volt a megnyitóünnepségen. Utána két évig rendszeresen járt a csarnokba NB I-es női kézilabda-mérkőzésekre törzsszurkolóként, míg anyagi okok miatt megszűnt a vásárhelyi csapat, a HNKC. Egy évre rá, 2011-ben lakat került az arénára, ami azóta is zárva – tette hozzá.

A vásárhelyi közgyűlés még 2011-ben mondta fel a céggel a szolgáltatói szerződést. A tavaly decemberi terepszemle után arról számoltak be az önkormányzat munkatársai az újságíróknak, hogy az aréna műszaki állapota rendben van. A közműszolgáltatások visszakötésével lehet probléma. Az államnak zálogjoga van az épületre. A tulajdonos változatlanul a K’-Art. A pénzügyi vonalon viszont az önkormányzat az állammal áll kapcsolatban – mondta akkor Cseri Tamás.

Rákérdeztünk, mi történt azóta. A vásárhelyi önkormányzatnál annyit tudtunk meg: tárgyalnak a vitás jogi, pénzügyi kérdések lezárásáról a K’-Arttal, hogy szeptemberben végre újra megnyílhasson a Balogh Imsi Sportcsarnok. Szeptemberről beszéltek egy korábbi lakossági fórumon is, ahol szintén a nyitás idejét forszírozták a vásárhelyiek.

– Hosszú idő után végre-valahára elindult az egyeztetés az önkormányzattal – erősítette meg Kendi Imre, a K’-Art ügyvezetője. Részleteket még nem tudott mondani, és arról sem tudott érdemben nyilatkozni, ténylegesen mikor vehetik újra birtokba a vásárhelyiek az arénát, minden a tárgyalások kimenetelétől függ. Nekik is az az érdekük, hogy lezáruljon a több éves hercehurca – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pókok a lakásban: a muterom majdnem a falra mászott tőlük!

Cikksorozatunkban olyan állatokat mutatunk be, amelyek tartása praktikus, ha csak kicsi hely áll a… Tovább olvasom