Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Szeptemberben nyit Vásárhely új sportcentruma

Szeptemberben már birtokba is vehetik a sportolók és a fiatalok Vásárhely új sportcentrumát. A hódtói városrészben készül a 6400 négyzetméteres létesítmény, épületei már állnak, most folyik a szigetelés, vakolás.
Az egykori ifjúsági park helyett ifjúsági- és sportcentrum épül Vásárhelyen. A hódtói városrészben már javában dolgoznak a munkások, az épületek szerkezetkészek. Most kerülnek a helyükre a nyílászárók, majd következhet a burkolás és az épületgépészeti munk, valamint az álmennyezet felszerelése, a festés, mázolás.

– A 6400 négyzetméteres telken 660 négyzetméter a beépített terület. A sportpályák vízelvezetése és feltöltése elkészült. Jelenleg most építik a csapadékvíz-elvezető árkot, illetve csatornát – tudtuk meg Ékes Józseftől, az önkormányzat műszaki irodájának beruházási ügyintézőjétől.

A két 20X40 méteres futballpálya közül az egyiket úgy alakítják ki, hogy – ha szükséges – tíz méterrel szélesíthető legyen. Ezen kívül két aszfaltos kosárlabdapálya is épül a centrumban. Az autóval és busszal érkezőknek sem lesz majd gondja a megállással, mert a buszok számára kettő, a személykocsiknak pedig húsz parkolót létesítenek.

Érdekesség, hogy egy közösségi házat is építenek a centrumban. Ide költözhet majd a Hódtói Olvasókör, mely korábban az ifjúsági parkban működött.

Járművel a létesítményt csak a Rózsa és a Tóalj utca felől lehet megközelíteni, azaz, nem lesz kijárata a Liszt Ferenc utcára. Emiatt a környék forgalmát átszervezik, de csak később derül ki, hogyan. A beruházás a tervek szerint szeptemberre el is készül, s kora ősszel birtokba is vehetik a sportolók és a fiatalok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen több a német, mint a roma

Vásárhelyen eddig 17 választó regisztráltatta magát cigányként: szombatig harminc kellene ahhoz,… Tovább olvasom