Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Szeptemberre elkészül a szikáncsi vasúti átjáró

Huszonhétmillió forint – ennyiből gazdálkodhat az idén a szikáncsi részönkormányzat. Ebből 21 milliót a vasúti átjáró megépítésére fordítanak, a maradék hatot felújításra, karbantartásra. Fekete Ferenc elnök szerint ez elegendő pénz a falu fejlesztésére, sőt: ha az elmúlt években is ennyit költöttek volna, akkor már „paloták" lennének ott. A részönkormányzat még mindig négy taggal működik.
Huszonhétmillió forintból gazdálkodhat önállóan a szikáncsi részönkormányzat. Ebből a pénzből 21 millió forintot el is visz a vasúti átjáró megépítése, így aztán csak hatmilliót tudnak fordítani egyéb fejlesztésekre.

Elegendőnek tartja azonban ezt a pénzt Fekete Ferenc, a részönkormányzat elnöke, aki a vásárhelyi közgyűlés képviselője is. Szerinte ugyanis ha az elmúlt években csupán hatmilliót áldoztak volna a falura, akkor ott már „paloták" lennének, de ha nem is, legalább fejlődött volna Szikáncs. A Vásárhelytől való „elszakadási cirkusz" miatt ugyan tavaly is több milliót költöttek a településre, csak nem az érdemi munkára. A kihelyezett testületi ülés például kétmillió forintba kerül – jegyezte meg.

Mindenképpen a vasúti átjáró megépítését tartja az idei legfontosabb beruházásnak a részönkormányzat vezetője, miután ez régi probléma. A busz ugyanis azért nem tud bemenni a faluba, mert a vasúti átjáró nincs megfelelően kiépítve, így aztán a település szélén áll meg a járat, s onnan kell begyalogolni Szikáncsra. Az átjáró építésének költségeit – mintegy 34 millió forintot – a Magyar Államvasutak Zrt.-vel közösen állja a vásárhelyi önkormányzat, vagyis most már a szikáncsi részönkormányzat. Már elkészültek a tervek, s várhatóan a tanévkezdésre, azaz szeptemberre meg is épül az átjáró.

A rossz állapotban lévő járdákat is felújítják, három utcában teljesen, háromban-négyben pedig szakaszosan. A zöldterületek karbantartására is áldoznak, valamint a játszótér rendbetételére, az orvosi rendelő felújítására. A részönkormányzat egyébként még mindig négy taggal működik, a tervezett öt helyett. Az elnök mellett Keresztesné Rezes Molnár Anna, Asztalosné Kisalbert Mária, Lencse Imre dolgozik a testületben. A vásárhelyi MSZP-sek által javasolt Barta Róbertet ugyanis többszöri próbálkozást követően sem fogadta el a közgyűlés. A szocialisták azonban továbbra is kitartanak Barta személye mellett – közölte érdeklődésünkre Hernádi Gyula, a helyi baloldali frakció vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzhamisítók a rács mögött

Pénzhamisítókat fogtak a Bács-Kiskun megyei nyomozók. A két kiskunfélegyházi férfi módszere… Tovább olvasom