Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Szeptembertől minden corvinos diák a belvárosban tanul

Hódmezővásárhely - Szeptembertől a HISZK Corvin Mátyás Tagintézmény minden diákja a belvárosban, a Városház utca 1. szám alatt kezdi az új tanévet – teljesen kiürül a Bartók Béla utcai épület. Hasznosításáról a közgyűlés dönt majd.
Augusztusban teljesen kiürül a HISZK Corvin Mátyás Tagintézmény Bartók Béla utcai épülete Vásárhelyen. A kereskedelmi és vendéglátó középiskola közel 900 diákja szeptembertől már a Városház utca 1. szám alatt kezdi az új tanévet. A tanulók egy része (mintegy 500) már jól ismeri a belvárosban a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Hódmezővásárhelyi Regionális Tudásközpont épületét. Megírtuk: már korábban átköltöztették a Bartók Béla utcai épületből a Fekete Sas második emeletére a tankonyhát, ahol a pincér-, szakács- és cukrásztanulók töltik gyakorlati idejüket. A cél: a duális képzés előtérbe kerülésével az elméletet az iskolában, a gyakorlatot vállalkozásban, vagyis abban a gazdasági környezetben töltsék a tanulók, ahol később elhelyezkednek. A vendéglátó szakmacsoport tanulóinak elméleti oktatását is áttették már a Fekete Sas közelében lévő Városház utcai épületbe. A Bartók Béla utcában a szakközépiskolás osztályok maradtak – szeptembertől ők is a Városház utcában kezdenek.

– A város az oktatási rendszerének minőségi, hatékonysági, gazdaságossági és esélyegyenlőségi alapelveknek megfelelő, Hódmezővásárhelyi modell néven közismertté vált átalakítását követően, célként tűzte ki a közoktatási, -nevelési intézmények folyamatos felújítását, korszerűsítését – hallottuk Balázs Józseftől, a polgármesteri hivatal oktatási csoportjának vezetőjétől. – Ennek újabb állomása (a Varga Tamás Általános Iskola és Óvoda, a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda felújítása, bővítése, valamint a HISZK Gregus Máté Tagintézménynek otthont adó Árpád utcai épület energetikai korszerűsítése után), a Városház utcai épület teljes rekonstrukciója, amely augusztusban fejeződik be. Azzal, hogy a Corvin Mátyás Tagintézmény tanulói teljesen kiköltöznek a leromlott állapotban lévő Bartók Béla utcai épületből, sikerül megoldani, hogy a hasonló profilú közép- és felsőfokú oktatást a szó szoros értelmében közelítsük egymáshoz – fejtette ki Balázs József.

A Városház utcán a középiskolások mellett mintegy 70 főiskolás tanul, bár a felvételi eredménye még nem derült ki, de az intézmény szintén mintegy 70 elsősre számít az új tanévben. A kiürülő Bartók Béla utcai épület hasznosításáról pedig a közgyűlés dönt majd – hallottuk az oktatási csoport vezetőjétől.

Olvasóink írták

 • 12. airwaves 2012. július 27. 10:45
  „Megkapja a Kertvárosi Katolikus Ált. Isk.
  Kiss Rigó László Szeged Csanád Megyés püspök, a gyulai Grosics Labdarúgó Akadémia és a Szeged 2011 futballklub tulajdonosa, több rangos öregfiú mérkőzés remek kapusa igen kedvelt személyiség a nemzeti összefogás kúrmánya és a Fityisz köreiben...”
 • 11. Bicska 2012. július 26. 07:03
  „500 diák fogja leamortizálni a gyönyörű új belvárosi épületet szeptembertől.”
 • 10. xenopus 2012. július 24. 21:44
  „A "KZS" Kossuth Zsuzsa után ezt a neves intézményt is padlóra vitték.
  Gratula! Természetesen az egyház kap mindent, akár a kollégiumot amit nemrég felújítottak.
  Gratula ezért is!”
 • 9. DMagóg 2012. július 24. 12:39
  „"A kiürülő Bartók Béla utcai épület hasznosításáról pedig a közgyűlés dönt majd - hallottuk az oktatási csoport vezetőjétől."

  Az egyházak mindenre vevők, ha nem kell fizetni. Akarom mondani: Isten fizesse meg!”
 • 8. hajnalka 2012. július 24. 09:12
  „Közel 900 középiskolás, 70 főiskolás és még 70 első évfolyamos.
  Hány négyzetméter jut egy diákra?”
 • 7. balihoho 2012. július 24. 07:20
  „Ez is összefügg, a csökkenő lélekszámmal. Majd ezt is eladják, mármint az üres épületet, bagóért, ha egyáltalán el tudják adni. Az pedig elgondolkodásra késztető, hogy amíg az a Városházi épület egészségügyi funkciót töltött be, egy fillért sem költöttek az állapotjavításra, de amint más funkciója lett, rögtön ömlött a pénz felújításra. Ez is azt érzékelteti, mennyit ér a kormányzat, önkormányzatnak, az egészségügy!”
 • 6. eldorádó 2012. július 23. 20:02
  „hiányozni fognak a Hóvirág utcáról a cigiző diákok”
 • 5. Lixus_kzs 2012. július 23. 11:07
  „Egyszerű matek az egész. A kevesebb de létszámában nagyobb intézmény fenntartása olcsóbb.”
 • 4. békaügetés 2012. július 23. 09:24
  „Nem szűnik meg ,csak átköltözik másik épületbe!!!”
 • 3. Lázárhelyi 2012. július 23. 08:59
  „Újabb iskolabezárás!
  Köszönjük!
  De sajnos még a többi bezárt intézmény épületét sem sikerült hasznosítani, pont ezt sikerülne?”
 • 2. airwaves 2012. július 23. 08:54
  „Bölcsődéket, óvodákat, iskolákat zárnak be, vonnak össze, adnak el bannerért.
  Fel nem tudom fogni, hogy miként lehet ezt kifelé úgy kommunikálni, hogy fejlődik a város.
  Épeszű ember tudja, érzi, hogy van itt baj, nem kicsi.
  Osztogathatják itt az ingyen telkeket...
  Akkor is.”
 • 1. hasika 2012. július 23. 07:39
  „Elég szomorú, hogy egy jó nevű iskola csak így megszűnik :(”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampány Vásárhelyen: MSZP kontra Fidesz

Az MSZP polgármesterjelöltje, Kis Andrea és a párt országos alelnöke, Gúr Nándor tartott sajtótájékoztatót – a Fidesz helyi elnöke, Havasi Katalin és képviselőtársai is megjelentek. Tovább olvasom