Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -4°C | 4°C Még több cikk.

Szépülnek, kalózkodnak a napközis táborozók

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi önkormányzat idén nyáron is szervez napközis tábort általános iskolásoknak június 23-ától augusztus 8-áig, ahol a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők ingyenesen étkezhetnek. A városi lehetőség mellett mintegy 15 táborba, többek között kézművesbe, jógába, sakkba, informatikaiba, horgászba és kalózba küldhetik a vásárhelyi szülők csemetéiket.
A hagyományokhoz híven az idén nyáron is számos tábor várja majd Vásárhelyen az általános iskolásokat. Hamarosan véget ér a tanév, így a szülőknek már most érdemes arra gondolniuk, hová íratják be csemetéjüket.

Az önkormányzat nyári napközis táborát a Petőfi Sándor Művelődési Központ szervezi. A Varga Tamás Általános Iskola Holló utcai épületébe várják majd június 23-a és augusztus 8-a között a diákokat.

Az első osztályt már elvégzők és a hetediket szeptemberben kezdők közötti korosztállyal hétfőtől péntekig, naponta reggel héttől délután fél ötig foglalkoznak a Vargában. A gyerekek tízórait, uzsonnát és ebédet is kapnak, melynek díja egy napra 430 forint. A rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő 1–5. osztályosok szüleinek nem kell fizetniük az étkeztetésért.

A tavaly júniusban nagy sikert aratott néptánctábort idén is megrendezik Fotó: Tésik Attila
A tavaly júniusban nagy sikert aratott néptánctábort idén is megrendezik
Fotó: Tésik Attila

Természetesen az önkormányzati lehetőség mellett számos egyéb tábor várja Vásárhelyen a tanulókat. Ezeket egyesületek, civilszervezetek, de magánszemélyek is szervezik. Összesen mintegy tizenötféléből válogathatnak a leendő táborlakók. Itt a szülőknek mélyebben kell a pénztárcájukba nyúlniuk, mert 7-15 ezer forint közötti összegbe is kerülhet egy egyhetes program.

A mártélyi Bodnár Környezetvédelmi Központban például július elején kalóztábort tartanak. A résztvevők tábort, tutajt építhetnek, de megtanulhatják, hogyan kell „túlélni a vadont".

A szépségtábor inkább a lányoknak kedvez, hiszen a programjai között fodrászat, smink, kozmetika és fitnesz szerepel. Szilvi néni napközijében viszont családias hangulat várja a 7 és 14 év közöttieket.

A Kertvárosi Általános Iskola a nyáron két turnusban sakktábornak ad otthont. Emellett a Petőfi-központ Fehéren-feketén elnevezésű táborának is a sakk a főszereplője.

A kicsi jógások bátorság-, önbizalom- és kitartásfejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt, miközben vegetáriánus ételeket is megtanulnak elkészíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tévéostrom helyett Krúdyt kéne olvasni

Kishomok - Dühöngő tömeg tör-zúz az utcán – 1882-ben, Krúdy Gyula A tiszaeszlári Solymosi Eszter című regényében. A könyvet tavalyelőtt, a pesti tévéostrom idején kezdte németre fordítani Heinrich Eisterer, aki azóta úgy gondolja, kötelező olvasmánnyá kellene tenni a művet itthon: sokakat rádöbbentene a valóságra. Tovább olvasom