Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Szerdától zsűrizik az 56. Vásárhelyi Őszi Tárlat műveit

Az 56. Őszi Tárlatra készül a hódmezővásárhelyi kulturális élet. A múlt héten megtörtént az Őszi Tárlat pályamunkáinak begyűjtése. Összesen 625 képzőművészeti alkotás érkezett be.
Augusztus 5-én, szerdán kezdődik a beadott művek zsűrizése - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Medgyesi Konstantin, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ sajtóreferense.

A döntést, hogy mely alkotások kerülnek kiállításra az 56. Őszi Tárlat keretében egy 9 tagú bizottság hozza meg. A 625 művet 256 művész adta be. A beérkezett kollekció része 335 festmény, 151 grafika, 126 kisplasztika, érem, szobor és 13 "egyéb", amely többnyire tűzzománc vagy kollázs.

Az is a zsűri feladata lesz, hogy a beadáskor az egyéb műfajba sorolt alkotásokat kategorizálja. A szakemberek tapasztalatai szerint évről-évre van egy lassú emelkedés a beadott pályaművek vonatkozásában. Idén is több alkotás érkezett, mint tavaly.

Olvasóink írták

  • 2. qutya 2009. augusztus 07. 19:47
    „Lázárnak sokkal több esze van.
    De az mind magához való.”
  • 1. Írástudatlan-Tdi. 2009. augusztus 04. 20:10
    „Remélem hogy minél többet kifognak majd állítani. Persze az lenne az igazi ha mind a 625.alkotást kiállítanák. Mert így csak egy nagyon kicsi töredéke lessz majd látható. Na majd az új múzeumunkba hát ha majd sokkal több alkotásnak lessz majd hely. Igaz lehetne így is. Ott a galéria ott az emlékpont is. Az emlékpontot idéglenesen átlehetne alakítani az őszitárlat színhelyének. Úgy lehet hogy sokkal több látogató lenne mint most.Dehát Lázárnak nincsen annyi esze sem! Annyi esze van egyem meg a szívét amennyi látszik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Dömötör János

Hódmezővásárhely - A város kulturális életének legendás alakja, Dömötör János 87 esztendős korában,… Tovább olvasom