Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Szerelmi hangulatban Hódmezővásárhely

Valentin napon arról faggattuk a szerelmespárokat, hogy mit gondolnak erről a sokak szerint csak a virágárusok és ajándékboltosok által kitalált ünnepről. A vásárhelyiek közül sokan kedvelik ezt a napot, néhányan azonban azt vallják: nem csak ekkor kellene szeretni a másikat.
– A barátommal, Ádámmal összebújva, együtt töltjük, a napot, romantikusan- meséli Bozsó Brigi, aki négy hónapja van együtt kedvesével, éppen ezért fontos neki a Bálint nap. Ajándékot is vett neki: egy szerencsehozó macit, és bekereteztetett egy képet.

Szent Bálint a szerelmesek védőszentje, innen ered a Bálint nap kifejezés is, amely később Valentin napként is a köztudatba került. Ezen alkalomkor szokás valami aprósággal megajándékozni a másikat, férfiak például virágot vesznek a nőknek, vagy elviszik őket vacsorázni, de a boltok polcairól a plüssállatok, csokoládék is elfogynak. A cél, hogy kifejezzük a másik felé a szeretetünket.

A képen Bozsó Brigi és barátja Ádám van.
Bozsó Brigi és barátja, Ádám.

Hódmezővásárhelyen sétálgatva a legtöbb üzlet kirakatában felfedezhetünk Bálint napi dekorációt, mondhatni szívekbe borult a város. Tény, hogy a virágárusok forgalma ezen a napon jelentősen megnő. Sokan csupán remek fogásnak, marketingnek tekintik ezt az ünnepet.

Egy férfi kérdésünkre, hogy megünnepli-e a szerelmesek napját elárulja, hogy ő már évek óta egyedülálló, de ha volna is társa, akkor sem hiszi, hogy készülne valami meglepetéssel.

– Nem a szerelem, és az ajándékozás ellen vagyok, csupán nem hiszem, hogy ezt csak ezen az egy napon lehet megtenni. Ilyenkor mindenki ideges, jaj mit vegyek neki, görcsöl, de mire fel? Ha holnapután vagy két hónap múlva adok egy szál virágot az is azt fejezi ki, hogy szeretem, nem?- magyarázza.

Vangel Andi vásárhelyi modell wakeboard bajnok kedvese jelenleg Londonban tartózkodik, hat hónapig lesznek távol egymástól, így neki nagyon nehéz, hiszen ezen a napon különösen hiányzik neki Dániel. Interneten beszélgetnek, ami persze nem ugyanolyan mintha élőben találkoznának.

– Úgy érzem, van már olyan erős a kapcsolatunk, hogy ez a fél év különlét nem ront, hanem erősít rajta. Ha itthon lenne, biztos főznék neki valami finomat, habár nem vagyok nagy szakács. – avat be minket Andi.
Ő is és a párja is nagyon szeretnek enni, így gyakran ugratják egymást azzal, hogy lefényképezik és elküldik a másiknak, hogy éppen mit esznek. Andi a csokiért van oda, a barátja gyümölcsrajongó, ezért is gondolt arra Andi, hogy főzne kedvesének, ha itthon lenne.

Azért a lehetőségekhez mérten megpróbálják megünnepelni a Bálint napot; sokat fognak beszélgetni, és a modell abban is biztos, hogy barátja készül valami meglepetéssel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik az ajánlások gyűjtése

Hétfőtől indul az ajánlások gyűjtése az április 6-i országgyűlési választásokra. Tovább olvasom