Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Szeretik-e a nőnapot a vásárhelyiek?

Hódmezővásárhely - A hivatalos nőnap március nyolcadikára, Zoltán napjára van bejegyezve a naptárba. Ilyenkor a virágárusok forgalma megnő, a lányok, asszonyok pedig pironkodva fogadják a sok, kedves ajándékot.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

-A munkahelyemen is hagyomány, hogy a férfiak kedveskednek a női dolgozóknak virággal, az nők pedig cserébe mindig hoznak valami finomságot nekünk- magyarázza Farkas Mihály, hogy náluk, egy hódmezővásárhelyi üzemben hogy telik az ünnep.

- A hölgyek cserepes jácintot kapnak, és úgy gondolom, hogy akárhová fajul is a világ, a nők mindig imádni fogják a virágokat. Kisfiammal, Zéténnyel együtt fogunk a mamának virágot köttetni, természetesen a mama kedvenc virágaiból, mert minden nőnek van favoritja, és a férfi feladata, hogy ezt kitalálja a csavaros eszével- nevet Mihály.

Nőnapkor az egyébként szintén ünnepelt Zoltánok valamelyest háttérbe szorulnak.

- Megszoktam, hogy a mi kárunkra ünnepeltetik magukat a nők -nevet Kiss Zoltán, aki egyáltalán nem bánja, hogy ilyenkor többnyire a hölgyeké a figyelem.

- Én is eszébe szoktam jutni a családnak, barátoknak szóval nem irigykedem a csajokra.

Illés Réka Gabriella női szemmel úgy látja, ez az ünnep nagyon szép, kedves gesztus a hölgyek felé. Őt a párja általában rózsával, csokival lepi meg.

- A párom szálas virágot vesz, a nagypapám egy csokorral édesapám pedig általában valami cserepes virággal kedveskedik nekem. Nálam a cserepesek is egész szépen megélnek, bár néha elfelejtem őket meglocsolni. Mamánál a legcsúnyább növényből is egy csoda lesz, anyukámnál viszont a művirág is elhervad- meséli nevetve Réka, aki azt vallja: gyönyörű virágoknál és finom csokoládénál mi kell több?

- A páromat, az ő anyukáját és a saját édesanyámat fogom meglepni virággal, mert szerintem az a legszebb ajándék. Keresztanyámnak is fogok venni valami meglepetést, ha hazajön Budapestről. Nincs kedvenc virágboltom, de aznap szeretném megvenni, hogy még friss legyen. A Valentin napot és a nőnapot is sokan butaságnak tartják, de én kedvelem ezeket az ünnepeket, jó hogy akadnak ilyen napok az évben- részletezi Pintér István, akit arról faggatunk, hogy mennyire kedveli ezeket a tradíciókat.

- Legalább ilyenkor vesszük a fáradtságot mi férfiak, elmegyünk egy üzletbe, köttetünk csokrot és azokra gondolunk akiket ünnepelünk. Nincs kedvenc virágboltom, de majd a kisfiammal gyorsan beugrunk egybe, és csupa szép virágokat fogunk kiválasztani- árulja el Mihály.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga Péter: Újra kell szőni a védőhálót

Varga Péter, az Összefogás-2014 választási szövetség országgyűlésiképviselő-jelöltje ma a vásárhelyi Belvárosi Olvasókörben tartott lakossági fórumot. Tovább olvasom