Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Szétosztják a menzán kimaradt ételt Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - „Pofátlanságnak" tartja Lázár János vásárhelyi polgármester, hogy a Hód-Menza dolgozói közül van, aki elviszi a megmaradt, még fogyasztható ételt.
Április 15-étől a kimaradt adagokat ingyen szétosztják a rászorulók között – hangzott el a tegnapi közgyűlésen. A városatyák vitatkoztak a helyi televízió egyoldalú műsorpolitikájáról. Kiderült az is, olyan épületet is fűtenek, amit nem használnak.

Újabb kétszázötven rászoruló juthat ingyenételhez április 15-étől Vásárhelyen – hangzott el a tegnapi közgyűlésen. Lázár János polgármester napirend előtti felszólalásában elmondta: a napi 15 ezer adagot készítő Hód-Menza Kht.-nál keletkező, s még fogyasztható, maradék ételt osszák szét. Ne dobják ki, s főként ne vigyék haza a dolgozók – jelentette ki a városvezető, aki „pofátlanságnak" minősítette, hogy egyesek hazahordják az ételmaradékot.

Szintén napirend előtt Takács Róbert SZDSZ-es képviselő a városi televízió műsorpolitikáját kritizálta, mondván: egyoldalú tájékoztatást ad. A városatya szerint az egy éve megválasztott új vezető irányítása alatt sem tapasztalható e téren változás. Derültséget keltett Takács azon kijelentése: a város 1500 szabad demokrata szavazója is finanszírozza a tévé működését, mégsem juthatnak szóhoz a párt politikusai. Lázár emléke szerint viszont ennél kevesebb SZDSZ-es él Vásárhelyen. Míg Illés Béla, a VTV vezetője kijelentette: éppen Takács volt az, aki elutasította a szereplés lehetőségét. A szabad demokrata városatya szerint azért, mert a hírműsorok szubjektívak, viszont más jellegű műsorban szívesen megszólalna.

A kétórás, napirend előtti felszólalásokat követően az Exner Leó Óvoda beszámolóját vitatta meg alaposan a közgyűlés. Az intézmény vezetője, Molnárné Dobsa Magdolna egyebek mellett azt mondta: iskolára felkészítő, úgynevezett nulladik évfolyamos ovis csoportot szeretnének indítani. Vannak olyan gyerekek, akik szeptemberben még nem iskolaérettek, de néhány hónap múlva már azok. Az óvoda napirendjét követnék, viszont tanító is foglalkozna velük.

A beszámoló kapcsán Molnárné Kecskeméti Rita képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy olyan épületet is fűtenek a külterületen, amelyet az ovisok már nem használnak. „Hogy lehet egy lezárt épületet fűteni?" – tette fel erre a kérdést Lázár János. A polgármester arcátlanságnak tartja, hogy nem tudnak elzárni egy gázcsapot.

A telefon- és postaköltség csökkentése érdekében elhangzott az is, hogy a külterületi ovikban lehetővé kellene tenni az internet-használatot. A polgármester továbbá azt is szorgalmazta, hogy ne csak a Gregus Máté szakközépiskolában működjön elektronikus napló. Ugyanakkor azt is szeretné elérni, hogy a jövőben az oktatási intézmények SMS-ben tájékoztassák a szülőket arról, hogy mikor ért be a suliba, és mikor távozott a gyermek.

Olvasóink írták

 • 12. Filctoll 2009. december 03. 17:45
  „Mindenkinek igaza van! Gyermekeim ilyen menzákon étkeznek! Nem akarom leirni melyik helyen de folyamatosan jön a panasz hogy az égettebb húst kapják mint az ott étkező éttermi vendégek. Az adagra is van panasz! Egyik alkalommal sorba álltak és a konyhás néni beszólt hátra hogy gyerek adag lesz! Kaptak is egy kicsi tört krumplit és egy igen szinesre pirult húst. Olyan is előfordult hogy a beteg gyerek ebédjéért elmentünk és annyit adtak hogy alig lehetett hazahozni! Van pozitiv és negativ véleményünk. A Polgármester Úrnak nagyon helyes a felvetése, viszont a megmaradt ebédek valóban úgy keletkezhettek hogy vagy nem vitték el, vagy kevesebb adagot adtak a felszolgáláskor.
  Én nem hiszem azt hogy visszajön a 80-as évek menzája amikor a konyhásnénik igen karcsú adagokat mértek hogy a maradékot a disznóknak moslékként hazavigyék. Véleményem szerint ilyen már nincs és elméletileg nem is lehetne ugyanis uniós előirás az ételmaradék megsemmisitése ( ATEV ).
  Tudom javasolni a menzákon étkező fiatalok megkérdezését kérdőivvel és próbavásárlással meggyőződni az étel minőségéről és mennyiségérő!”
 • 11. Nornora 2009. április 07. 15:11
  „Jaaa, aki dolgozik, az hogy képzeli, hogy "kapjon" egy kis "extrát". Az pofátlanság! Az "extra" annak kell, akinek otthon lóg a lába!!!! Logikus.”
 • 10. eldorádó 2009. április 06. 08:35
  „menza: ha a dolgozóknak megtiltják az iskolai hiányzók miatt kimaradt kaja hazamentését: csak remélni merem, hogy nem köpnek bele a gyerekek levesébe - automatikusan nőni fognak az adagok. lebro rosszul számolsz: nem a moslékról volt szó, szerintem!

  fűtés: a lakatlan épületet temperálni kell, mert tönkre megy (promto)!”
 • 9. totya66 2009. április 06. 08:33
  „Az biztos hogy valaki kifizeti, én már vagy 12 éve itt ebédelek mert a munkahelyem telephelyén éppen van.
  Jelenleg 610-Ft a menü, az biztos hogy marad mert a iskolások sokszor el sem viszik a levest, de van olyan is mint a töltött szeletek amit darabra csinálnak. Viszont javasolnám hogy vannak rászorulok a városban akiknek nincs lakásuk tessék betelepíteni őket olyanokhoz akiknek nagy van.
  Lázár Jánosnak pedig gratulálok az új Land Rover-hez (Range rover) nagyon mutatós darab.”
 • 8. promto 2009. április 05. 22:00
  „Molnárné Kecskeméti Rita megemlitette hogy miért fütenek olyan létesitményt amit nem használnak.Tájékoztatom a Tisztelt képviselőasszonyt mielőtt hülyeséget mond,kérje ki olyan szakember véleményét aki ért az épületgépészethez.Ha már nem kérte ki,tájékoztatom azért szoktak temperáló fűtést a lakatlan épületekben müködtetni hogy a fűtési rendszer ne fagyjon szét.Ugyanis ha szétfagy az nagyobb kárt okoz mint a fűtésszámla.Összegezve akkor szólaljon fel amikor olyanról van szó amihez ért.Talán a vágohiddal kapcsolatos kérdésekben ossza az észt ,ha van.”
 • 7. lebro 2009. április 04. 20:22
  „250 adag az 500 Ft-tal számolva 20 napra: 2,5 millió forint ennyi ment eddig a moslékba havonta?”
 • 6. Én2 2009. április 04. 17:46
  „aranka2- igazad van az ebédet valaki kifizeti csak lj-nak jobb úgy mondani, hogy ingyenebéd növeli a renoméját. Az adófietők pénzéből és a sok kölcsönből futja.(MÉG)”
 • 5. waterbear 2009. április 04. 13:02
  „Aranka, azért gondold át amit írtál...

  Előfizetéses ebédekről van szó, ebbe vajh mit tehet bele az önkormányzat??? Legfeljebb az állami támogatást a gyerekeknek.
  Ebből az előre befolyt összegből vásárolják meg az alapanyagokat..
  Tehát minden adag ki van fizetve, és ha ebből van maradék, akkor meg csak úgy lehet, ha kisebb adagokat adnak ki.”
 • 4. aranka2 2009. április 04. 11:22
  „Mint tudjuk, ingyen ebéd nincs, sohasem volt, és sohasem lesz.
  Lehet, hogy Waterbearnak van igaza, és derék polgármesterünk a tanulókkal és a dolgozókkal fizetteti meg szavazatvásárló "ingyenebédjét", de az is lehet, hogy a várossal fizetteti meg, a mi adónkból. A két lehetőség egyike biztosan igaz, attól függően, hogy minden megfőzött adagot kifizet-e valaki, vagy csak főznek világnak, és vagy elfogy, vagy nem. Mindkét eset pofátlanság.”
 • 3. aranka2 2009. április 04. 11:22
  „Mint tudjuk, ingyen ebéd nincs, sohasem volt, és sohasem lesz.
  Lehet, hogy Waterbearnak van igaza, és derék polgármesterünk a tanulókkal és a dolgozókkal fizetteti meg szavazatvásárló "ingyenebédjét", de az is lehet, hogy a várossal fizetteti meg, a mi adónkból. A két lehetőség egyike biztosan igaz, attól függően, hogy minden megfőzött adagot kifizet-e valaki, vagy csak főznek világnak, és vagy elfogy, vagy nem. Mindkét eset pofátlanság.”
 • 2. JB007 2009. április 03. 18:53
  „Az SMS-tájékoztatás ugye nem az ésszerűsítés jegyében született? A lakatlan épület fűtése miért került a közgyűlés elé? Nem lett volna egyszerűbb csak símán elzárni a csapot?
  Az ötletek jól vannak kommunikálva, csak nincs mögöttük semmi extra...”
 • 1. waterbear 2009. április 03. 17:09
  „Azért csak megkérdem már, ha napi 250 adag kimarad, akkor nem használnak fel kicsit sokat az adagok elkészítéséhez?
  Mert ugye lehetnének kicsit nagyobbak is az adagok, ha már kivannak fizetve... inkább ez a pofátlanság tisztelt Lázár úr!
  Vagy kovácsoljunk ebből Önnek vélt politikai előnyt?

  Ám legyen!

  Lázár János a dolgozókkal és a tanulókkal fizetteti meg a a szétosztandó ingyen ebédeket!

  Mert ha innen nézzük, így is igaz, ugye Lázár úr?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kenyér egy hétig pénzért, aztán hitelbe

Hódmezővásárhely - Sokan csak egy hétig tudják megvenni a kenyeret, tejet, felvágottat, a hónap további részében hitelre vásárolnak – már ahol ismerős a boltos, és ebbe még belemegy. Tovább olvasom