Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Szétverte a fagyizót az őrjöngő férfi

Mindszent - Több száz ezer forintos kárt okozott egy 20 éves szarvasi férfi vasárnap délután egy mindszenti fagyizóban. A fiatalember vélhetően drog hatása alatt állt, azt gondolta, valaki üldözi őt. Előbb segítséget kért, majd randalírozott.
Egy mindszenti fagyizónak rontott neki az a szarvasi férfi, aki a városban töltötte a szombat éjszakát, majd vasárnap érthetetlen módon több 100 ezer forintos anyagi kárt okozott az üzlet tulajdonosának.

– Úgy tudjuk, itt szórakozott Mindszenten szombat éjszaka, majd a buli után teljesen önkívületi állapotba került. A környéken élők azt mesélték, hogy több udvarba is beugrott, mert azt hitte, valaki üldözi őt – kezdte beszélgetésünket a fagylaltozó tulajdonosa. Elmondta, vélhetően alkohol vagy valamilyen drog hatása alatt állhatott a férfi, aki nem tudta, mit csinál.

A vasárnap kora délután nyitó fagyizó pultosától is előbb segítséget kért, majd váratlanul beugrott a pult mögé, és tombolni kezdett. Az ott dolgozó alkalmazott kiszaladt, és segítséget kért, majd a rendőrök állították elő a férfit.

– A kár nagyságát még nem mértük fel, de több száz ezer forintról van szó. Csak a fagylalt értéke 150 ezer forint, de kiesett az aznapi bevétel is.

Megrongálta a fagylaltpultot és a pénztárgépet, valamint kitépte a vezetékeket a falból – összegezte lapunknak a rongálást a tulajdonos. A fagylaltot azért kellett kidobni, mert üvegtárgyak is összetörtek, és beleestek az édességbe.

A Szentes és Hódmezővásárhely között menetrend szerint közlekedő autóbusz egyik utasa is beszámolt az eset előzményeiről lapunknak. Az mondta, a Mindszent Szőlőpart megálló előtt vették észre, hogy valaki integet a busz előtt. A sofőr megállt, majd felvette az akkor már zavartan viselkedő férfit, aki a járműre szállva többször is azt kérte, hogy hívják a rendőrséget, mert őt kirabolták. Néhány perccel később pedig megállította a buszt, hogy ő mégiscsak egyedül megy el a rendőrségre. A sofőr leengedte, majd ezt követően rongálta meg a fagyizót.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget is. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a 20 éves szarvasi férfi ellen garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A fagyizó tegnap délután már nyitva volt, addigra kitakarították, pótolták a fagylaltkészletet, egyedül a pénztárgép hiányzott, ami a szervizben volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cipőket lopnak a lépcsőházakból

A mai napig nem tudják, hogy ki és miért viszi el a cipőket. Tovább olvasom