Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Szigorúbb feltételek a segélyért

Hódmezővásárhely - Nem állapítható meg pénzügyi ellátás azok részére, akiknek vagy a velük közös háztartásban élőknek helyi adó-, vagy más tartozásuk van a várossal szemben, és nem kértek fizetéskönnyítést – így módosította helyi szociális rendeletét a legutóbbi ülésén a vásárhelyi közgyűlés.
A városatyák szerint csak azokat illeti a szociális támogatás, akik maguk is eleget tesznek kötelezettségeiknek. A rendelet a már megállapított és folyósított segélyekre nem, csak az ezután beadott kérelmekre vonatkozik.

– Nem az a cél, hogy a város bárkit is kizárjon a támogatási rendszeréből, vagy megvonja az eddig megállapított juttatásokat. De szeretnénk, ha a jogszabályokat azok is betartanák, akik a közösség támogatását kérik, csakúgy, mint mások – tudtuk meg Göbl Vilmostól. Az önkormányzat sajtóreferense hozzátette: aki a rendelet múlt heti életbelépése után fordul segélyért a városhoz, és olyan tartozása van az önkormányzat felé, amit nem tud kifizetni, fizetéskönnyítés iránti kérelmet kell beadnia a jegyzőhöz.

Olvasóink írták

 • 7. VásárhelyiÁgi 2011. október 22. 23:40
  „Annyi mindent megváltoztatnak ma visszamenőlegesen...”
 • 6. DMagóg 2011. október 22. 08:55
  „A joggal lehet élni és visszaélni! Aki megfizeti a helyi adót, rendben van a visszaélés? A visszaélést bizonyítani, kizárni, az adót behajtani! Megoldhatatlan? Akkor ez így, szintén a joggal való visszaélés az önkormányzat részéről!”
 • 5. clarification 2011. október 20. 20:35
  „Teljesen egyetértek veled papika56. Valóban annak adnék én is segítséget aki már sokat dolgozott!!!!!!!! Sajnos azonban ez nem így van. Amúgy ha az önkormányzat annyira a jogszabályokra hivatkozik, akkor helyi rendeletekkel mégis miért tart be , miért tesz semmissé más jogszabályokat? Azok a jogszabályok, amik Jánosunknak nem tetszik, ( mi meg ugye olvassuk a neten hogy jár, )egyszerűen helyi rendelettel módosítja, és mehetek a fenébe a jogszabályaimmal.”
 • 4. booo 2011. október 20. 19:54
  „3. papika56 - Inkább Veled értek egyet, de egy dolgot ne feledj! A rokkantosítást nem civilek végzik hanem szakemberek! És élnek olyan emberek is az országban, akik sajnos valóban rászorulnak, életükben 1 percet sem tudnak dolgozni eü problémájuk miatt!
  Tavaly elindult egy program, amelyről most nagy a hallgatás! Kíváncsi lennék hogy hány rokkantnyugdíjast hívtak vissza és közülük hány embert minősítettek keresőképesnek és közülük hányan tudtak elhelyezkedni!”
 • 3. papika56 2011. október 20. 16:18
  „Én a segély megállapítását is megváltoztatnám ! Csak az kapjon segélyt akinek előzőleg 10-20-30 éves mun kaviszonya volt az elmúlt években. aki nem tud felmutatni ledolgozott éveket --se segély-se rokkant járadék ! K... ov--és matolcsi elvt. ott is lehetne pár millát megspórólni.
  Mert sajnos olyan is kap aki még életében 1 napot sem dolgozott !!!”
 • 2. papika56 2011. október 20. 11:49
  „T. 1. Nem is abból a pénzből tankolnak !
  Sintér s egyszer azt nyilatkozta : ma Magy.on 53 féle segély van. Igaz én ebből max. 3 ismerek , de a k... hátrányos helyzetű ,jóravaló emberek biztos mindd ismerik--sőt ki is harcolták maguknak !”
 • 1. 620829 2011. október 20. 10:34
  „A rendelet a már megállapított és folyósított segélyekre nem,

  EKKORA BAROMSÁGOT....EZ ÍGY NEGATIV DISZKRIMINÁCIÓ...ELLLENÖRIZNI MINDET!!!!MERCI-BMW-AUDI....MÉG A TAnKOLÁSRA SEM ELÉG NÉHÁNYUKNK EZ A PÉNZ!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sínvasat lopott egy testvérpár Vásárhelyen - fotókkal

A két férfi akkor bukott le, amikor kerékpárjukkal haza akarták tolni az egyenként öt méter hosszú vasdarabokat. Tovább olvasom