Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Szigorúság és ésszerűség a gazdálkodásban

Hódmezővásárhely - A politikai és a gazdasági bizonytalanság miatt nehéz megtervezni a jövő évi költségvetést – hangzott el tegnap Vásárhelyen, a rendkívüli közgyűlésen.
Csak a kötelező feladatok ellátásra költhet pénzt az önkormányzat 2010 első félévben – hangzott el tegnap Vásárhelyen, a rendkívüli közgyűlésen. A jövő évi költségvetési koncepció tárgyalásakor Lázár János polgármester hangsúlyozta: december 20-áig minden városi fenntartású intézménynek be kell adnia racionalizálási elképzeléseit.

Szigorúan átvizsgálják a szociális területet is. – Senki se gondolja azt, hogy állami vagy önkormányzati támogatásból megkerülheti a munkát. Az a gyerek se kapjon ingyenebédet, akinek a szülei terepjáróval járnak az ebédért – fogalmazott a polgármester, aki szerint a politikai és a gazdasági bizonytalanság miatt nagyon nehéz most tervezni.

A fejlesztések helyett a munkahelyek megtartását szorgalmazná Nagy Ernő szocialista képviselő. A polgármester szerint viszont a beruházásokat sem szabad abbahagyni. Csak olyan pályázatokon indul a város, amelyhez minimális önerő kell. A 2010-es költségvetést várhatóan január 28-án tárgyalja a vásárhelyi közgyűlés.

Bemutatkozott a rendőrkapitány

Határozott, jogszerű intézkedéseket ígér Vásárhely jelenleg megbízott rendőrkapitánya, Rádi Norbert. A 33 éves őrnagy tegnap mutatkozott be a vásárhelyi közgyűlésnek, amely támogatta a kinevezését. Rádi Csongrádon él, ahol jelenleg kapitányként dolgozik. A bűnügyek területén a gyorsított bírósági eljárások híve. Példaként említette a vásárhelyi tanárverésügyet, amely ilyen eljárásban zajlott.

Olvasóink írták

  • 2. fip 2009. november 20. 21:15
    „slurp slurp”
  • 1. Filctoll 2009. november 20. 16:35
    „Lázár Úrnak nagyon támogatom a javaslatát, csak az a baj hogy ha valaki bizonyitottan (papirokkal) akkor jár neki törvényileg a segély. Az nincs sehol leirva hogy ha terepjárója van akkor mindent meg kell vonni. Nagyon drukkolok hogy ezt az elképzelést véghezvigye!

    Én örülök annak hogy a rendőrség egyre aktivabb! Örömmel látom hogy elkapják az alkoholistákat, jogositvány nélkülieket is és egy kicsit bekeményitenek az ellenőrzések terén! Ez nagyon helyes, csak igy tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezen a héten sem adják át a kiszélesített 47-est

Bár eredetileg november 13-ára, majd e hét második felére ígérték, várhatóan csak december 4-én nyitja meg a kivitelező a forgalom előtt a 47-es főút Kopáncs és Kishomok közötti szakaszát. Tovább olvasom