Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Szikáncsi jelöltek

Hamarosan megalakulhat a szikáncsi részönkormányzat: a testület tagjairól is tárgyal Vásárhely közgyűlése csütörtökön. Öt jelöltből kettőnek a neve szerepel az előterjesztésben – a faluban élő Barta Róbertet és Pál Istvánt az ellenzéki városatyák javasolták.
A várhatóan januártól működő szikáncsi részönkormányzat jelöltjeiről is dönt majd csütörtökön a vásárhelyi közgyűlés. A megalakítás lehetősége már évekkel ezelőtt szóba került, amikor felmerült, hogy a település önállósodjon, azaz váljon el Vásárhelytől. A szikáncsiak többsége azonban népszavazáson erősítette meg: jövőjét továbbra is a várossal közösen képzeli el. A részönkormányzat ügyét már a legutóbbi közgyűlésen is tárgyalták volna a képviselők, azonban végül mégis lekerült a napirendről, miután nem érkezett meg időben, azaz nyolc nappal az ülés előtt a frakciók javaslata a tagokra.

Az újra napirendre kerülő témával kapcsolatos előterjesztésből kitűnik, hogy az elnök mellett négy tag tevékenykedne a szikáncsi részönkormányzatban. Az elnök személyére Lázár János polgármester tesz javaslatot, mégpedig a települési képviselők közül választhat, a közgyűlés elé terjesztve. A részönkormányzat tagjai lehetnek köztiszteletben álló szikáncsi polgárok, valamint települési képviselők is. Az előterjesztés szerint az ellenzéki frakció tagjelöltje Barta Róbert és Pál István.

– Korai lenne még a jelöltekről beszélni – válaszolta érdeklődésünkre Havasi Katalin fideszes képviselő. Hozzátette: persze vannak elképzeléseik a leendő tagokról, viszont az utolsó pillanatig, azaz a csütörtöki közgyűlésig még változhatnak a nevek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babaroham az első napon

A vásárhelyi művelődési központba lapunk babaszépségversenyének fotózására nagyon sokat elhozták… Tovább olvasom