Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Színötös diákokat fotóztunk

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen és Mindszenten folytatódott tegnap lapunk Szín 5-ös játékának fotózása, amelyre folyamatosan érkeztek az általános iskolások.
Vásárhelyen 141, Mindszenten 28 kitűnő tanulót fényképeztünk le a művelődési házban. Ma és holnap Szegeden, pénteken Csongrádon és Szentesen várjuk a diákokat.

Először nehezen ment a mosolygás, végül mégis sikerült nevetést csalni a kitűnő tanulók arcára. Folyamatosan érkeztek tegnap a vásárhelyi Petőfi művelődési központba lapunk Szín 5-ös játékának fotózására az általános iskolás diákok.

– Itt lehet előfizetni a Délvilágra? – érdeklődött kolléganőnknél Tóth Imréné. Az igen hallatán megnyugodott, merthogy eddig nem volt előfizetője lapunknak, márpedig csak úgy kerülhet be az újságba az unokája, Aranka, ha előfizet. Tóth Imréné előfizetett lapunkra. A nagymama és másodikos unokája csak a Szín 5-ös fotózás kedvéért buszozott be Székkutasról Vásárhelyre. – Országos versenyeken is jól szerepelt az unokám – büszkélkedett. – Tanulnia kell, ha ügyvéd akar lenni – tette hozzá, Aranka pedig egyetértően bólogatott.

Mosolyogni tessék! Büszke eminens tanulók a mindszenti  fényképezésen. Fotók: Tésik Attila
Mosolyogni tessék! Büszke eminens tanulók a mindszenti fényképezésen.
Fotó: Tésik Attila

Voltak olyan vásárhelyi szülők, akik duplán örülhettek a kitűnő bizonyítványnak. Az ikerpár Lugasi Armand és Lugasi Linett – a kertvárosi suliban – elsősként szerezték az ötösöket. Megtudtuk: a kisfiúnak a matematika, a kislánynak pedig az olvasás az erőssége. Édesanyjuk, Katona Anett szerint jól kiegészítik egymást. Együtt tanulnak, bár ez nem mindig ment zökkenőmentesen, ugyanis lesték egymás munkáját – árulta el az édesanya.

A Molnár család is két kitűnő tanulóval büszkélkedhet. Az ötödik osztályos Lilla és a nyolcadikos Fanni az előző években is kitűnő érdemjegyeket szerzett. Balázs Csengének sincs szégyellnivalója. A vásárhelyi lány Mártélyon végezte a hatodik osztályt, szeptembertől azonban a szegedi Radnóti matek tagozatán folytatja tanulmányait. 55 diák pályázott 29 helyre, Csenge a 11.-ik legjobbként került be a suliba – mondta büszkén édesapja, Balázs Tihamér.

Kitűnő bizonyítványukat szorongatva, türelmesen vártak a fényképezésre tegnap a mindszenti iskolások is. Elsőként a hetedik osztályos Bozó Évát kapta lencsevégre fotóriporter kollégánk, Tésik Attila. A diák büszkén mosolygott. Kiderült: 7 éve kitűnő tanuló. Sőt az idén hat igazgatói dicséretet is begyűjtött. Az elismeréseket halmozva pedig megkapta az Év Tanulója címet is – büszkélkedett édesanyja. Bozó Jánosné szerint Éva apjától örökölte az éles elmét, tőle pedig a kreativitást. A diáknak délután annyi elfoglaltsága – külön angol, kézilabda, szakkörök – van, hogy reggel fél hatkor kel, hogy elkezdje a tanulást.

A kitűnő elsős ikerpár: Lugasi Linett és Armand.
A kitűnő elsős ikerpár: Lugasi Linett és Armand.
Fotó: Tésik Attila

Óvodás tesója fésülte a haját a fotózás előtt Rácz Boróka Zsókának. A kislány édesanyjával és húgával Szentesről ékezett. Kiderült: csak ezért autóztak át Mindszentre, mert a szentesi időpont nem jó a családnak, s nem akarták megszakítani a hagyományt. A negyedik osztályos Boróka is csak kitűnő bizonyítvánnyal büszkélkedhet. Hogy mennyit tanul a jelesekért? Nem sokat – hallottuk a kislánytól. Édesanyja, Ráczné Miskolczi Erzsébet szerint gyermeke magának állította fel a mércét.

Mindszenten tegnap 28 eminens tanulóról készült felvétel. A vásárhelyi társaikkal egyetemben ők is bizakodhatnak abban, hogy megnyerik a Szín 5-ös játékunk fődíját, a négyszemélyes családi utat a Párizs melletti Eurodisney-be.

Fotózások helyszíne, időpontja

Szeged, Technika Háza (Kígyó u. 4.), június 24., 25., 13-tól 18 óráig. Csongrád: Művelődési Központ (Szentháromság tér 8.), június 26., 9-től 12 óráig. Szentes: Ifjúsági Ház (Tóth J. u. 10–14.), június 26., 13-tól 17 óráig. Makó: Hagymaház (Posta u. 4.), június 29., 13-tól 18 óráig. Kistelek: Rendezvényház (Kossuth u.), július 1., 9-től 12 óráig. Mórahalom: Aranyszöm Rendezvényház (Röszkei u.), július 1., 13.30-tól 17 óráig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

14 dolgozónak mondtak fel

Mindszent - A név változott, a profil maradt. A Humán Kft. helyett a Mio Conto Kft.-nél dolgoznak tovább a mindszenti csökkent munkaképességűek. Tovább olvasom