Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Színötösöket fotóztunk Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Lapunk Szín 5-ös fotózásának második állomásán, a hódmezővásárhelyi Petőfi Művelődési Központban kedden 153 kitűnő tanulót kaptunk lencsevégre. A 9 éves vásárhelyi Halasi Vanda Réka 196 ötöst gyűjtött az elmúlt tanévben.
A 8 éves Hódi Bencét az elsők között kapta lencsevégre fotóriporterünk, Tésik Attila a vásárhelyi Petőfi Művelődési Központ emeleti klubtermében a Szín 5-ös fotózásunkon. Bence a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában végezte az elsőt, cikizésre, piszkálásra nem panaszkodott, nem véletlen: osztályából több mint tízen lettek eminensek. Érdekes pályaválasztási dilemma előtt áll: orvos vagy kincskereső szeretne lenni. Kecskeméti Bence a Varga Tamás Általános Iskolában végezte a második osztályt. A 9 éves Bencének elsőben is színötös volt a bizonyítványa.

– Vízilabdás szeretnék lenni, már járok is edzésekre, a civil foglalkozások közül pedig a tűzoltóké tetszik a legjobban – közölte Bence. Azt is elmondta, hogy az egyik vele rivalizáló fiú szokta bántani, froclizni, de nem ez a jellemző, többen kérték, segítsen a tanulásban, a feladatok megoldásában, tanulmányi versenyeken is részt vett már. Közben sorban jöttek és álltak a gép lencséje elé a kitűnők, és a megilletődötteket időnként „figyelmeztetni" kellett: „Elfelejtettél mosolyogni", „Szélesebben, a fogaidat is látnia akarom".

Néhány társukkal ellentétben ők nem felejtettek el mosolyogni. Fotó: Tésik Attila
Néhány társukkal ellentétben ők nem felejtettek el mosolyogni. Fotó: Tésik Attila

A nyolcadikat végzett, 15 éves Németh Olga sztoriját hallgatva tátva maradt a szánk: édesanyjával, Király Mártával Orosházáról érkeztek, a nagymama, Király Lászlóné Szegeden él, előfizetője lapunknak, és nála vendégeskedve látták, az idén mikor és hol lesz lapunk Szín 5-ös fotózása, melyen negyedszer vesznek részt.

– Cikizésről, kiközösítésről nálunk szó sem lehetett – jelentette ki Olga, aki a Békés megyei városban a József Attila Általános Iskolában tanult –, a huszonnégy fős osztályból nyolcan zártunk kitűnő eredménnyel, és a többiek sem tartoztak a nagyon rosszak közé. A jobbak rendszeresen segítették, korrepetálták a gyengébbeket, én például kémiából. Szegeden, a Radnóti-gimnáziumban folytatom tanulmányaimat.

Halasi Vanda Réka a madarakat szereti. Fotó: Tésik Attila
Halasi Vanda Réka a madarakat szereti. Fotó: Tésik Attila

Halasiék öten toppantak be a fotózásra, ebből hárman nem voltak érintettek: az édesanya Andrea, az apuka Ferenc és a karján ülő két és fél éves Halasi Gerda Virág. A 9 éves Halasi Vanda Réka a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola 2/a osztályába járt, és az elmúlt tanévben 196 ötöst gyűjtött – az átlagnak ehhez több év is kevés –, az osztályban a legtöbbet, és ezért egy kis serleget kapott. A jó tanulók, az eminensek kiközösítését sem ő, sem nővére, a szintén kitűnő, 13 éves Halasi Petra Dóra (6/a, Kertvárosi) nem tapasztalta, sőt szeretik őket; bár az is igaz, segítségüket sem nagyon kérték a tanulás kihívásaival küzdők.
Amikor a távoli jövő került szóba Vanda Réka először passzolta a kérdést, majd kis idő múlva alig hallhatóan közölte: madarakkal szeretne foglalkozni, ornitológus szeretne lenni.

Az első órában huszonnégyen fordultak meg az ideiglenes fotóműteremben. Összesen 153 diákról készítettünk felvételt tegnap a vásárhelyi PMK-ban.

Fotózási helyszínek

Szeged (Technika Háza, Kígyó u. 4.): június 25., 12–18 óráig.
Makó (Hagymaház, Posta u. 4.): június 25., 12–18 óráig
Mindszent (művelődési ház, Szabadság tér 37.): június 26., 14–17 óráig.
Mórahalom (Aranyszöm Rendezvényház, Röszkei u. 1.): június 26., 14–17 óráig.
Szentes (ifjúsági ház, Tóth J. u. 10–14.): június 27., 13–17 óráig.
Kistelek (rendezvényház, Kossuth u. 5–7.): június 27., 14–17 óráig.
Csongrád (művelődési központ, Szentháromság tér 8.): június 30., 14–17 óráig.

Olvasóink írták

 • 2. Csavok 2008. június 25. 20:02
  „Kedves Okos Fiúk, Lányok !
  Tiszta szívből gratulálok NEKTEK !
  Vegyétek komolyan, bár mindkettő elkoptatott frázis, de igaz és mindig igaz marad még ember él a földön:
  -a tudás hatalom
  -ez az egy dolog, amelyet soha, senki nem tud elvenni tőletek
  Boldog, önfeledt vakációt NEKTEK !!”
 • 1. egyszeru polgar 2008. június 25. 09:55
  „Minden jo tanulonak gratulalok, kulonos figyelemmel a jeleseknek. Ne feledjetek el sosem, a tudas nagyon fontos es valoban a tietek orokre. Barki is mondja az ellenkezojet, ne higgyetek el.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több busz megy be Szikáncsra

Szikáncs - Lakossági kérésre szeptember elsejétől két pár buszjárattal több áll meg Szikáncs… Tovább olvasom